کیک زبرا یکی از کیک های خوشمزه و پرطرفدار میان مردم می باشد. بافت این کیک شبیه بافت کیک اسفنجی لطیف است. این کیک به صورت راه های نامنظم به رنگ های سفید و شکلاتی می باشد، که شبیه به بدن گورخر است. بعضی از افراد به این مدل از کیک، کیک دو رنگ نیز می گویند. بهتر است کیک را در منزل برای کودکان و خانم ها باردار درست کنید، چون بسیار سالم تر از کیک های بیرونی می باشد. در روزهای سرد زمستان پختن کیک و میل کردن آن به همراه خانواده و دوستان یکی از کارهای لذت بخش می باشد.
در این مقاله می خواهیم طرز تهیه کیک زبرا را به صورت کامل و آسان با استفاده از فر و بدون فر به صورت مرحله به مرحله آموزش دهیم، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای کیک زبرا به روش خانگی
مواد لازم برای طرز تهیه کیک زبرا به صورت زیر می باشد.
مواد لازم برای پخت کیک مقدار مورد نیاز برای پخت کیک
تخم مرغ 3 عدد
آرد سفید 2 لیوان
روغن مایع نصف پیمانه
شیر یک پیمانه
وانیل یک قاشق چای خوری
بکینگ پودر یک قاشق غذا خوری
پودر کاکائو سه قاشق غذا خوری
آموزش طرز تهیه کیک زبرا به روش خانگی
مرحله اول
اگر بخواهیم کیک را داخل فر درست کنیم در اولین مرحله لازم است فر اجاق گاز را روشن کنید و دمای آن را بر روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا کاملا گرم شود. اگر قصد دارید این کیک را بدون فر درست کنید از این مرحله عبور کنید.
مرحله دوم
ابتدا تخم مرغ ها را دانه دانه در یک پیاله شکسته و داخل یک ظرف بزرگ بریزید. با این کار اگر داخل تخم مرغ خون باشد مشخص می شود. داخل ظرف بزرگ شکر و وانیل را اضافه کنید و با همزن به مدت ۱۰ دقیقه هم بزنید تا کاملا کشدار و سفید شود. در این مدت زمان می توانید قالب مورد نظر خود را تمیز کنید و بعد با مقداری کره یا روغن چرب کنید.
مرحله سوم
بعد از اینکه مخلوط تخم مرغ و شکر آماده شد ابتدا شیر و سپس روغن مایع را به مواد اضافه کنید و با همزن به مدت ۳ الی ۴ دقیقه هم بزنید. مراقب باشید که مواد به بیرون پاشیده نشود.
مرحله چهارم
در این مرحله آرد سفید را به همراه بکینگ پودر سه بار الک کنید. اگر زمان کافی ندارید یکبار نیز کافی است. الک کردن آرد باعث می شود که کیک پوک و لطیف شود.
مرحله پنجم
بعد از آن مواد کیک را با استفاده از یک قاشق به آرامی به هم بزنید. در این مرحله حتما این نکته را رعایت کنید که باید مواد را به مدت کوتاه و به آرامی هم بزنید.
مرحله ششم
در این مرحله نصف مواد را داخل ظرف دیگری بریزید. به مواد کیک داخل ظرف پودر کاکائو اضافه کنید. حتما ابتدا آن را الک کنید و بعد به مواد اضافه کنید. اگر پودر کاکائو را الک نکنید به صورت تکه هایی داخل کیک باقی می ماند. در نتیجه شما دو ظرف حاوی مواد کیک دارید. یک ظرف به رنگ سفید و ظرف دیگر به رنگ شکلاتی می باشد. می توانید از انواع رنگ خوراکی به جای پودر کاکائو استفاده کنید.
مرحله هفتم
در این مرحله مواد را به صورت یک در میان داخل قالب کیک که قبلا با مقداری کره یا روغن چرب کرده اید اضافه کنید. مثلا ابتدا مواد کیک به رنگ سفید را بریزید و بعد از آن مواد کیک به رنگ شکلاتی را اضافه کنید. این کار را چند بار انجام دهید تا مواد کیک تمام شود. در آخر با استفاده از یک خلال دندان روی کیک را شکل دهید.
مرحله هشتم
در آخر قالب را چند بار به آرامی بر زمین بزنید تا حباب های داخل آن از بین برود. بعد قالب را در طبقه میانی فر به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید. البته ناگفته نماند که درجه فرهای گاز با یکدیگر متفاوت است. برای اینکه بفهمید کیک آماده است می توانید بعد از مدت زمان گفته شده چنگال یا خلال را داخل کیک فرو کنید و اگر به آن چیزی نچسبید کیک آماده است.
مرحله نهم
اگر می خواهید کیک زبرا در قابلمه درست کنید از مرحله هشتم عبور کنید و این مرحله را انجام دهید. اگر تمایل دارید که کیک زبرا بدون فر درست کنید باید مواد را به همان صورتی که در مرحله قبل گفتیم داخل قابلمه بریزید. بعد از آن در قابلمه را ببندید و بر روی گاز به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه قرار دهید. بهتر است از دم کنی استفاده کنید تا در قابلمه عرق نکند.
مرحله دهم
در این مرحله قالب یا قابلمه را بر روی کابینت قرار دهید و بلافاصله بر روی ظرف مورد نظر برگردانید. بعد از آن کیک را در یخچال قرار دهید تا کاملا سرد شود. برای تزیین کیک می توانید به صورت دلخواه از انواع میوه، مغز آجیل، شکلات، خامه و غیره استفاده کنید. بعد از تزیین، کیک را به تکه های دلخواه برش بزنید. این کیک به صورت ساده و بدون تزیین نیز خوشمزه است.
بیشتر بخوانیم: طرز تهیه شیرینی کادایف خوشمزه و ساده
نکات مهم برای طرز تهیه کیک زبرا به روش خانگی
۱) اگر در منزل شیر ندارید یا به لاکتوز شیر حساسیت دارید می توانید به جای شیر از آب استفاده کنید.
۲) برای اینکه کیک خوبی داشته باشید بهتر است تخم مرغ ها را بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد. برای اینکه کیک به خوبی پف کند بهتر است در زمان پخت کیک در فر را باز نکنید.
۳) زمانی که مواد را داخل قالب یا قابلمه می ریزید بهتر است، از گوشه ها این کار را انجام دهید و همه ی مواد را در وسط ظرف نریزید تا سطح کیک بعد از پخت صاف باشد.
۴) از انواع مغز آجیل می توانید در داخل کیک استفاده کنید.
۵) می توان از ماست به جای شیر استفاده نمود.
۶) زمانی که آرد و بکینگ پودر را به مواد کیک اضافه کردید زیاد به هم نزنید وگرنه کیک پف نمی کند.
۷) می توانید به جای پودر کاکائو از سس شکلات استفاده کنید.
۸) دقت کنید که قالب یا قابلمه مورد نظر حتما خشک باشد.
۹) اگر دمای فر اجاق گاز خیلی بالا باشد یا خیلی زود آن را روشن کنید کیک به خوبی پف نمی کند.
بیشتر بخوانیم: طرز تهیه کیک پای سیب خانگی
طرز تهیه کیک زبرا با کره
برای پخت این کیک می توانید از کره به جای روغن مایع استفاده کنید. برای دستور گفته شده ۵۰ گرم کره لازم است. دستور کیک کاملا شبیه به دستور گفته شده در بالا می باشد. با این تفاوت که اگر قصد استفاده از کره برای پخت این کیک دارید حتما باید از شیر استفاده کنید. در این دستور باید کره را داخل قابلمه بریزید و بعد به آن یک پیمانه شیر اضافه کنید و بر روی حرارت قرار دهید. سپس چند دقیقه منتظر می مانید که شیر گرم شود. زمانی که شیر نزدیک به جوشیدن بود قابلمه را از روی حرارت بردارید. حتما این نکته را رعایت کنید که کره و شیر را با هم باید داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید وگرنه شیر می برد. بعد از آن مخلوط شیر و کره را به تخم مرغ و شکر اضافه می کنید و به مدت کوتاهی با همزن می زنید. بقیه مراحل طبق دستور ذکر شده در بالا می باشد.
سخن پایانی
یکی از بزرگترین لذت های آشپزی پختن کیک در منزل می باشد. در این مقاله سعی کردیم، کیک زبرا بدون فر و با فر را مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم. این کیک بسیار خوشمزه و دستور پخت آن ساده است. می توانید این کیک را به همراه چای و انواع دمنوش سرو کنید. حتما بعد از مطالعه این کیک را برای مجالس دورهمی خود درست کنید و نوش جان فرمایید. این کیک برای کودکانی که اشتها ندارند به دلیل وجود آرد، تخم مرغ و شیر بسیار مقوی می باشد. بهتر است زمانی که این کیک را برای کودکان درست می کنید از کره استفاده کنید تا خواص بیشتری داشته باشد. در صورت راهنمایی های بیشتر می توانید با ما تماس بگیرید و سوالات خود را بپرسید.