لیست محبوب ترین خورشت های ایرانی نشان می دهد که غذاهای ایرانی این قابلیت را دارد که تمام ذائقه ها را در خود جای دهند. اگر شما از چشیدن غذاهای ترش سر ذوق می آیید یا اگر طعم های شیرین برای شما لذت بخش است می توانید روی خورشت های ایرانی حساب کنید.
محبوب ترین خورشت های ایرانی با ترکیبات فوق العاده ی خود هر ذائقه ای راضی خواهند کرد. شما می توانید دستور پخت هر یک از این خورشت ها را جستجو کنید و آن را در خانه تهیه نمایید. باید بدانید که آشپزی یک مهارت است و نیاز به تمرین دارد. شما اگر انواع خورشت ها را بپزید بعد از مدتی می توانید بهترین طعم ها را به دست خودتان خلق کنید.
ویژگی محبوب ترین خورشت های ایرانی چیست؟
محبوب ترین خورشت های ایرانی به دلیل داشتن مواد اولیه مغذی سالیان درازی است که در سفره های ایرانی جای دارند. طعم لذیذ بهترین خورشت های ایرانی حتی توانسته نظر توریست ها را هم به خود جلب کند.
ویژگی اصلی خورشت ایرانی آن است که از ادویه های مخصوص در این غذاها استفاده می شود. به طور کلی ادویه نقش مهمی در آشپزی ایرانی دارد. مهمترین دلیل استفاده از ادویه و چاشنی ها آن است که به غیر از طعم یک غذا عطر و رنگ آن هم اهمیت دارد. چاشنی ها جلوه فوق العاده ای به غذا می بخشند و هر نوع ذائقه ای را به اشتها می آورند.
قورمه سبزی از محبوب ترین خورشت های ایرانی
شاید با قطعیت بتوان گفت رتبه اول محبوب ترین خورشت های ایرانی به قورمه سبزی می رسد. این خورشت ساده که از ترکیب سبزی، لوبیا و گوشت تهیه می شود فوت و فن های زیادی دارد. اما جالب است که برای هر کس خوردن خورشت سبزی مامان پز می تواند لذیذ ترین غذا باشد. یکی از دلایل محبوبیت قورمه سبزی آن است که ایرانی ها خاطرات به یادماندنی با این خورشت دارند. روزهای تعطیل، جمع های صمیمی خانواده و مراسمات آیینی و سنتی به عطر خوب قورمه سبزی آمیخته شده است.
برای خوردن بهترین خورشت قورمه سبزی باید اجازه دهید که سبزی به خوبی پخته شود. جا افتادن خورشت و لعاب انداختن آن یکی از دلایل خوش طعم شدن خورشت سبزی است.
خورشت بادمجان و گوشت
محبوب ترین خورشت های ایرانی ترکیبات متنوعی را در خود جای داده اند. استفاده از سبزیجات و صیفی جات در کنار مواد پروتئینی می تواند برای سلیقه های مختلف رضایت بخش باشد. بادمجان طعم لذیذی دارد و پخت آن در کنار گوشت قرمز می تواند طعم فوق العاده ای به آن بدهد.
خورشت قیمه
خورشت قیمه نیز مانند قورمه سبزی طرفداران زیادی دارد. سادگی پخت این غذا و طعم عامه پسند باعث می شود که در مراسمات مختلف از آن استفاده کنند. وجود لیمو عمانی می تواند عطر و طعم این غذا را بهتر کند. با توجه به ذائقه افراد ممکن است برخی افراد در خورشت قیمه از پودر دارچین نیز استفاده کنند.
خورشت قیمه بادمجان: یکی از ترکیبات جالب غذاها ترکیب بادمجان و قیمه است. سرخ کردن بادمجان و قرار دادن آن در خورشت قیمه برای بسیاری از افراد لذیذ و خوشمزه می باشد. معمولا در کنار شکرپلو از خورشت قیمه بادمجان استفاده می شود.
خورشت فسنجان
بی اقرار یکی از محبوب ترین خورشت های ایرانی خورشت فسنجان است. اصالت این غذا به شمال ایران برمیگردد. اما در حال حاضر در نقاط مختلف ایران دستور پخت بومی آن مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیب اصلی خورشت فسنجان با گوشت پرنده و رب انار است. اما می توان این غذای لذیذ را با استفاده از گوشت قرمز و آلو بخارا نیز تهیه کرد.
خورشت کرفس
پخت این نوع خورشت تکنیک مخصوصی دارد. این غذا به عنوان غذای روزانه در لیست مصرف خانواده قرار می گیرد. در صورتی که از مواد اولیه تازه استفاده شود طعم بسیار دوست داشتنی خواهد داشت. برخی افراد به این خورشت رب گوجه اضافه می کنند و برخی ترجیح می دهند که خورشت رنگ سبز خود را حفظ کند.
محبوب ترین خورشت های ایرانی انواع مختلفی دارند. همانطور که گفته شد چاشنی ها نقش مهمی در تهیه خورشت های ایرانی بازی می کنند. در هر منطقه از ایران با توجه به ذائقه مردم بومی خورشت ها طرفداران خاص خود را خواهند داشت. در زیر لیست خورشت های ایرانی که در سراسر ایران مورد استفاده قرار می گیرد آورده می شود.
خورشت قلیه ماهی
این خورشت در جنوب به عنوان غذای روزانه به مصرف می رسد. مواد اولیه آن ماهی، سیر، سبزی گشنیز و تمر هندی است. عطری اصلی این غذا به خاطر وجود سبزی گشنیز است. در کنار آن می توان از مقدار کمی سبزی شنبلیله استفاده کرد تا غذا طعم بهتری به خود بگیرد.
خورشت قیمه ترکی یا پیچاق قیمه
مواد اصلی این قیمه شامل گوشت قرمز، لیمو عمانی، خلال بادام می باشد. ادویه ها نقش مهمی در طعم سازی دارند، اضافه کردن ادویه های بومی هر منطقه می تواند عطر و طعم یک غذا را زیر و رو کند. این خورشت در شمال غربی ایران و اردبیل طرفداران زیادی دارد.
بیشتر بخوانیم: طرز تهیه کیک پای سیب خانگی
تنوع زیاد خورشت های ایرانی
خورشت خلال کرمانشاهی
استفاده از خلال بادام و گوشت قرمز در این نوع خورشت هم رایج است. این خورشت در کرمانشاه در مراسمات مختلف طبخ می شود. طعم ترشی دارد و ترشی آن به خاطر اضافه کردن زرشک سیاه می باشد. به طور کلی زرشک در خورشت های مختلف ترشی غالبی دارد و بر تمام طعم ها غلبه خواهد کرد. بنابراین اگر از جمله افرادی هستید که ترشی زیاد را نمی پسندید می توانید مقدار زرشک را کم کنید.
خورشت دال عدس
محبوب ترین خورشت های ایرانی از مواد اولیه سالم تهیه می شوند. این خورشت کاملا به صورت گیاهی و تنها با عدس قرمز و سیر تهیه می شود. یکی از پرطرفدارترین غذاها در جنوب ایران می باشد. نکته اصلی در طبخ این غذا آن است که باید آب آن به خوبی کشیده شود و به صورت خوراک درآید به این ترتیب به همراه نان یا برنج می توان آن را میل کرد.
چاشنی محبوب ترین خورشت های ایرانی
محبوب ترین خورشت های ایرانی چاشنی های مخصوص به خود را دارند. استفاده از ادویه جات، سبزی های محلی، رب گوجه، رب انار، لیمو عمانی و… در عطر و طعم غذاها بسیار اثر گذار است. در زیر برخی از خورشت های ایرانی با عطر و طعم ویژه را به شما معرفی خواهیم کرد.
خورشت اناربیج
یکی از خورشت هایی که با کمک سبزیجات محلی عطر مخصوصی به خود می گیرد خورشت اناربیج است. سبزی هایی که در این نوع خورشت استفاده می شود خاص استان گیلان است و ممکن است در بقیه نقاط ایران یافت نشود. اما اگر مهمان مردمان خونگرم شمال باشید حتما شما را به چشیدن طعم دوست داشتنی این خورشت دعوت خواهند کرد. برای آشنایی با طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی، کلیک کنید.
خورشت به
خورشت به یکی از خورشت هایی است که بیشتر در استان فارس طبخ می شود. جالب است که طعم دهنده اصلی این خورشت آلو بخارا می باشد. برای آنکه طعم ترش آلو بخارا ملس شود می توان مقدار کمی شکر به آن اضافه کرد. چاشنی کردن خورشت بستگی به ذائقه افراد دارد. برخی طعم ترش آلو بخارا را در کنار میوه به دوست دارند.
خورشت ریواس
یکی از محبوب ترین خورشت های ایرانی در استان خراسان خورشت ریواس می باشد. طعم دهنده های اصلی این خورشت سبزی نعنا و جعفری است. ترکیب این دو نوع سبزی می تواند طعم جالبی را به وجود بیاورد.
اگر به دنبال درست کردن خورشت ریواس هستید، کلیک کنید و آموزش گام به گام ما را از دست ندهید.
خورشت ترش سماق
همانطور که از نام این خورشت مشخص است پودر سماق به عنوان چاشنی خورشت به مقدار زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. در بیشتر غذاهای شمالی طعم ترشی دیده می شود. این خورشت هم که مخصوص استان مازندران است طرفداران ویژه خود را دارد.
برای آشنایی با طرز تهیه ترش سماق، اینجا کلیک کنید.
خورشت آلو اسفناج
مواد اولیه این خورشت گوشت مرغ و سبزی اسفناج است. اما برای طعم دار کردن آن می توان از زعفران و پودر دارچین نیز استفاده کرد. برای کسانی که به چشیدن طعم های جدید علاقه دارند خوردن چنین خورشتی می تواند لذت بخش باشد.
سخن پایانی
محبوب ترین خورشت های ایرانی تنوع بسیار بالایی دارند. همانطور که گفته شد غذاهای ایرانی به هر ذائقه ای پاسخ مثبت می دهند و برای هر نوع سلیقه ای خورشت مخصوص خود را ارائه خواهند کرد. خورشت هایی مانند خورشت قیمه بادمجان، خورشت فسنجان، خورشت خلال کرمانشاهی به عنوان خورشت های مجلسی معرفی می شوند. از این نوع خورشت ها در مهمانی های مهم می توان استفاده کرد.
اما خورشت هایی مانند خورشت کرفس، خورشت دال عدس، خورشت آلو اسفناج از جمله غذاهایی است که در طول هفته مهمان سفره های ایرانی است. این نوع غذاها طرفداران خاص خود را دارند و افراد از چشیدن طعم های بی نظیر آن لذت خواهند برد.
محبوب ترین خورشت های ایرانی با مواد مختلف چاشنی می شوند و می توان گفت عطر و طعم اصلی خورشت از وجود همین چاشنی ها است. مهارت آشپز و تازه بودن مواد اولیه نیز در مزه غذا بسیار اثرگذار است. نکته بسیار جالب آن است که بیشتر خورشت های ایرانی برای افراد خارجی نیز مورد پسند واقع می شوند و توریست ها ارتباط خوبی با این غذاها برقرار می کنند. محبوب ترین خورشت های ایرانی می تواند مورد رضایت افراد زیادی باشد.