فرهنگ مردم استرالیا را بشناسیم

فرهنگ مردم استرالیا را بشناسیم

آشنایی با آداب و رسوم و فرهنگ‌های رایج کشورهای مختلف می‌تواند تجربه‌ی مهاجرت و حتی مسافرت به آن‌ها را بسیار دلنشین‌تر و راحت‌تر کند. به طور کلی داشتن اطلاعات پیش زمینه‌ای در مورد هر موضوع یا هر مکان تازه و ناشناخته‌ای، خاصیت فوق را دارا می‌باشد. این مساله به ویژه در اثنای امور مهم و کلان به چشم می‌آید. مسافرت و یا مهاجرت به یک مکان ناشناخته یا نه چندان شناخته شده، علاوه بر دلهره آور بودن، می‌تواند تا حدودی خطر آفرین نیز باشد. اما با شناخت موارد و جوانب لازم و مورد نیاز می‌توان خطرات احتمالی را به شدت کاهش داد و از سردرگمی افراد جلوگیری کرد. در این نوشتار قصد داریم که توصیف جامعی از فرهنگ مردم استرالیا داشته باشیم و مواردی را بیان کنیم که برای همه‌ی کسانی که قصد سفر یا مهاجرت به این کشور زیبا را دارند، مفید واقع شود.

استرالیا

فرهنگ مردم استرالیا

قبل از بیان هر چیزی در مورد فرهنگ مردم استرالیا، باید اذعان داشت که با توجه به پیشینه‌ی این کشور و آن‌چه که بر آن گذشته است، این کشور دارای فرهنگی غنی است. در واقع می‌توان گفت که جامعه‌‌ی استرالیا، چند فرهنگی است. جالب است بدانید که کشور استرالیا به تنهایی یک قاره است. به تعبیری دیگر تمام مساحت این قاره، تحت لوای استرالیا اداره می‌شود. این سرزمین کوچکترین قاره‌ی روی کره‌ی زمین است و از نظر پهناوری میان کشورهای جهان، بعد از کشورهای روسیه، کانادا، ایالات متحده‌ی آمریکا، چین و برزیل، با مساحتی برابر با ۷٫۶۱۷٫۹۳۰ کیلومتر مربع در رده‌ی ششم قرار دارد.

این کشور جمعیتی در حدود ۲۶ میلیون نفر را در خود جای داده است که می‌توان گفت به نسبت مساحت آن کم است. از همین رو استرالیا به یک مقصد خوب برای مهاجرت تبدیل شده و همین امر فرهنگ مردم استرالیا را بسیار متنوع کرده است. به عنوان شناخته شده‌ترین شهر این کشور، می‌توان به سیدنی اشاره کرد که در واقع بزرگترین شهر آن نیز می‌باشد. پایتخت این کشور، شهر کانبرا است و دیگر شهرهای بزرگ و مهم آن ملبورن، بریزبن، پرث و آدلاید هستند. شایان ذکر است که قبل از ساخت کانبرا به منظور تبدیل شدن به پایتخت، ملبورن به مدت ۲۶ سال (۱۹۰۱ تا ۱۹۲۷) پایتخت استرالیا بود.

مردم استرالیا

فرهنگ مردم استرالیا تحت تاثیر آداب و رسوم مهاجران سرزمین‌های مختلف قرار گرفته و امروزه طیف گسترده‌ای دارد. به طوری که سالانه جشن‌ها و مراسم‌های زیادی که هر کدام متعلق به یک ملیت خاص هستند، در این کشور برگزار می‌شود. در استرالیا یک دین یا زبان رسمی وجود ندارد. مردم آزادانه به زبان خود صحبت کرده و دین خود را برمی‌گزینند. با این حال دین اکثر ساکنان آن مسیحی است و بیشتر مردم نیز به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند. دلیل اصلی مهاجرپذیر بودن این کشور، وضعیت مطلوب کار و اشتغال و در نتیجه بالا بودن سطح کیفیت و رضایت مردم از زندگی است.

فرهنگ مردمان استرالیا در سیر تاریخ

اولین جامعه‌ی بشری شکل گرفته در این سرزمین و به تناسب آن تاریخ فرهنگ مردم استرالیا را می‌توان به بومیان منطقه‌ی تنگه‌ی تورس نسبت داد. شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند حدود ۶۵ الی ۸۰ هزار سال پیش انسان‌ها برای اولین بار پا به این سرزمین نهادند. از این شواهد این‌گونه برمی‌آید که افراد در جستجوی غذا به استرالیا رفته و نسل‌های بعدی آنان تا چند ده هزار سال بعد هیچ گونه ارتباطی با سایر نقاط جهان نداشتند. از همین رو آداب و رسوم مردم استرالیا تا مدت‌ها دست نخورده و بکر باقی ماند و بومیان به آن عادات و باور‌ها معتقد بودند. تا این‌که در سال ۱۷۸۸ بریتانیا قسمتی از خاک این کشور پهناور را به استعمار خود درآورد. از آن به بعد فرهنگ مردمان استرالیا که با مهاجرت‌های گسترده از شرق آسیا و اروپا نیز همراه بود، دستخوش تغییراتی شد.

قسمت عمده‌ی مساحت این سرزمین را زمین‌های خشک در بر گرفته است. به همین خاطر اکثر جمعیت ساکن در آن در شهرهای ساحلی زندگی می‌کنند. از همین رو ورزش‌هایی چون شنا، موج سواری و در کل ورزش‌های آبی، محبوبیت زیادی در این کشور دارند. به طور جامع می‌توان مردمان استرالیا را افرادی پر شور و نشاط و ورزشکار دانست. فرهنگ مردم استرالیا از لحاظ پوشش و زندگی روزانه، شباهت چشمگیری به اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها دارد. شایان ذکر است که استرالیایی‌ها عموما به میراث و پیشرفت خود در زمینه‌ی برابری و مدرن شدن مفتخر هستند. اما این حس افتخار، آن‌ها را به افرادی فخرفروش و خود بزرگ بین تبدیل نکرده است. بلکه استرالیایی‌ها به خودمانی بودن، فروتنی و تواضع شهره هستند.

بیشتر بخوانیم: آشنایی با فرهنگ مردم مصر

آموزش و تحصیلات در استرالیا

طبق قوانین و فرهنگ مردم استرالیا، آموزش کودکان به طور رسمی از سن ۶ سالگی آغاز شده و مدت ۱۰ سال یعنی تا ۱۶ سالگی به طول می‌انجامد. تا اتمام دوره‌ی دبیرستان هزینه و مخارج تحصیل فرزندان بر عهده‌ی والدین آن‌ها می‌باشد. از آن پس و با ادامه‌ی تحصیلات دانشگاهی، افراد می‌توانند از مزایای سیستم HECS بهره ببرند. طبق قوانین این طرح که مشارکت در آموزش عالی نام دارد، هزینه‌های دانشجویان توسط دولت پرداخت می‌شود و پس از فارغ التحصیلی آن را بازپرداخت می‌کنند.

روابط انسانی در فرهنگ مردم استرالیا

طبق آداب و رسوم مردم استرالیا، دست دادن افراد با هم در برخورد اول امری عادی است. مردم در این کشور غالبا یکدیگر را با نام کوچک صدا می‌زنند. این امر حتی میان دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها بسیار رایج است. این طرز برخورد ناشی از روحیه‌ی شاد و طبع آسان‌گیر مردم این کشور است. مردمانی که به تساوی حقوق انسان‌ها و اقلیت‌ها باور دارند و آن را در فرهنگ خود نهادینه کرده‌اند. یکی از ویژگی‌های برجسته‌ی استرالیایی‌ها که رفتار آنان را دوستانه نشان می‌دهد این است که بسیار اهل هدیه دادن هستند. در روزهای خاصی چون سالگرد تولد، ازدواج و یا روز کریسمس هدیه‌های زیادی میان مردم رد و بدل می‌شود. همچنین میهمان‌ها معمولا با همراه داشتن یک دسته گل یا یک بسته شکلات به دعوت میزبان خود پاسخ می‌دهند.

فرهنگ غذایی در استرالیا

فرهنگ غذایی در استرالیا

فرهنگ غذایی در این نقطه از جهان، ترکیبی از خوراک رایج بومیان و آن‌ چیزی است که مهاجران به ارمغان برده‌اند. اگر شما در این کشور برای شام به جایی دعوت شوید معمولا برای صرف گوشت کبابی (باربیکیو) خواهد بود. در واقع هنوز شام انگلیسی در این کشور رایج است. از آن‌جا که استرالیایی‌ها افراد راحتی هستند، فرهنگ پیچیده‌ای در مورد آداب غذا خوردن ندارند. آنان به سبک اروپایی‌ها چاقو را در دست راست و چنگال را در دست چپ خود می‌گیرند. آن‌چه که در مورد فرهنگ غذایی در استرالیا حائز اهمیت می‌باشد دورهمی‌‌های دوستانه است. هرچند که از تنوع غذایی بسیار بالا در این کشور نیز نمی‌توان چشم پوشید و به آن اشاره نکرد.

بیشتر بخوانیم: همه چیز درباره آداب و رسوم و فرهنگ مردم اسپانیا

جایگاه هنر در فرهنگ مردم استرالیا

وجود پرشمار موزه‌ها و گالری‌های هنری، نشان از اعتلای فرهنگ مردم استرالیا در زمینه‌ی هنر دارد. به عنوان یکی از بزرگترین مراکز هنرهای نمایشی می‌توان به خانه‌ اپرای سیدنی اشاره کرد. دولت استرالیا حامی تمام قد هنرهایی چون رقص و موسیقی است و سیاست‌های خاصی را در جهت پیشرفت آن‌ها در پیش گرفته است. اولین موزه در این کشور در سال ۱۸۲۷ تاسیس شد. موزه‌ی واقع در شهر سیدنی که در سال ۱۹۹۱ ساخته شد به موزه‌ی هنرهای معاصر و موزه‌ی ملی دریایی استرالیا شهرت دارد. همچنین در سال ۲۰۰۰ موزه‌ای در شهر ملبورن گشوده شد که بزرگترین موزه در نیمکره‌ی جنوبی زمین است. موزه‌ی افتتحاح شده در کانبرا در سال ۲۰۰۱ نیز به موزه‌ی ملی استرالیا و بررسی تاریخ این کشور مشهور است.

فستیوال در استرالیا

ادبیات و موسیقی در فرهنگ مردم استرالیا دارای جایگاه تاریخی و ویژه‌ای هستند. این کشور دارای نوعی ادبیات شفاهی بود که شامل قصه گویی، رقص، آواز و … می‌شد. این هنرهای شفاهی با ورود استعمارگران انگلیسی به تدریج رو به سوی نابودی نهاد. در زمینه‌ی ادبیات، استرالیا نویسندگان برجسته‌ای را به خود دیده است که در سطح بین المللی مطرح هستند. در برهه‌ای از زمان رمان‌هایی با موضوع استعمار در این کشور به جهان عرضه شد که مورد توجه بسیاری قرار گرفتند. موسیقی رایج در این کشور را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد. اولی موسیقی بومی است که دسته‌ای از مردم در حفظ آن کوشیده و موفق هم بوده‌اند. دومی نیز گونه‌ای از موسیقی است که با ورود استعمارگران در آن‌جا رواج یافت.

سخن آخر: زندگی شهری و فرهنگ مردم استرالیا؛ «نگران نباش»

مثل همه‌ی کشورهای مدرن و توسعه یافته‌ی دیگر، از برجسته‌ترین آداب و رسوم مردم استرالیا می‌توان به زندگی شهری پر شور و نشاط اشاره کرد. ورزش و تفریح اجزای جدایی ناپذیر زندگی مردم در این کشور هستند. ۵ شهر از ۹۰ شهر این کشور دارای جمعیت میلیونی هستند و رویدادهای ورزشی زیادی را میزبانی می‌کنند. این کشور بهشت علاقه‌مندان به قهوه است. به طوری که افراد می‌توانند نوشیدن انواع قهوه‌های لذیذ را در خیابان‌ها و کافه‌های دارای فضای باز در این کشور تجربه کنند. طبیعت این سرزمین به مردمانش اجازه می‌دهد که بسیاری از گردهمایی‌ها و دورهمی‌های دوستانه‌ی خود را در فضاهای آزاد برگزار کنند. همین مساله دوستی و صمیمیت بیشتری را به فرهنگ مردم استرالیا تزریق می‌کند.

شاید شنیدن عبارت «نگران نباش» در سایر نقاط جهان در کوچه و خیابان امری طبیعی نباشد، اما در فرهنگ مردم استرالیا روزانه و به طور مکرر این عبارت بر زبان مردم جاری می‌شود. همه‌ی این ویژگی‌های خوب و اعلا، زندگی در این کشور را از استانداردهای بالایی برخوردار می‌کنند. استانداردهایی که شاید آرزوی هر فردی باشند. فرهنگ برابری خواهی و عشق به طبیعت دو نمونه از گفتمان‌های زنده‌ی دنیا هستند که مصادیق عملی آن را در استرالیا می‌توان به وفور دید.

درباره نویسنده

مطالب مرتبط