معرفی عمارت مسعودیه؛ عمارت مسعودیه تهران کجاست؟

معرفی عمارت مسعودیه؛ عمارت مسعودیه تهران کجاست؟

در این مقاله می خواهیم در رابطه با یکی از مکان های تاریخی استان تهران صحبت کنیم. عمارت مسعودیه یکی از عمارت های بسیار جذاب می باشد که هر فردی که در شهر تهران زندگی‌ می کند باید یک بار از این عمارت دیدن نماید تا بتواند پی به معماری زیبای آن ببرد. اگر می خواهید در رابطه با این عمارت اطلاعات بسیار مفیدی به دست آورید بهتر است ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

معرفی عمارت مسعودیه تهران

عمارت مسعودیه کجاست؟

شاید شما فکر کنید عمارت مسعودیه جزو یکی از عمارت های شهر های شیراز اصفهان و کاشان و … می باشد. اما این عمارت درون شهر تهران قرار دارد و می‌ توان گفت جزو یکی از عمارت های محجور به حساب می‌ آید و کمتر کسی است که نام این عمارت را شنیده باشد و یا از آن دیدن کرده باشد. این عمارت و خانه های زیبایی که درون آن قرار دارند پر از هنر و معماری زیبای گچبری، خطاطی، نقاشی، کاشی کاری و … می باشد. این عمارت در مرکز شهر بزرگ تهران قرار دارد. عمارت مسعودیه هنوز نیز هنر زیبای دوران قاجار را درون خود به صورت اصیل حفظ کرده است. موقعیت دقیق این عمارت درست در پشت میدان بهارستان می باشد. شما می توانید از بین هیاهو و شلوغی های شهر تهران و خیابان جمهوری به این عمارت و باغ بسیار زیبا و بزرگ برسید.
این عمارت دارای خصوصیت های بی نظیر باغ ایرانی می باشد و می توانید حتی اثر معماری اروپایی را نیز بر روی ساختمان های آن مشاهده نمایید. علت نام مسعودیه بر روی این عمارت، ساخته شدن آن به دستور مسعود میرزا می باشد. مسعود میرزا یکی از فرزند های ارشد ناصرالدین شاه بوده است و به دستور او عمارت مسعودیه در مرکز شهر تهران و در میدان بهارستان کنونی ساخته گردید. آدرس دقیق این عمارت میدان بهارستان و در ضلع جنوب غربی خیابان اکباتان می باشد. اگر می خواهید از این عمارت دیدن کنید از طریق این آدرس می توانید به صورت مستقیم به عمارت مسعودیه برسید. همچنین می توانید از طریق مترو نیز به این عمارت باشکوه رفتل و اوقات خوشی را در آن سپری کنید. با قدم گذاشتن در این عمارت می توانید به دوران قاجار بروید و برای ساعتی خود را در آن زمان تصور کنید.

قسمت‌ های مختلف این عمارت

عمارت مسعودیه دارای قسمت های بسیار متفاوتی می باشد. افرادی که به این عمارت می روند می توانند از قسمت های تاریخی آن دیدن نمایند. این عمارت دارای عمارت های اصلی درون خود می باشد که این عمارت ها شامل دیوانخانه، حیاط سیدجوادی، عمارت سیدجوادی، عمارت مشیری، حیات مشیری، عمارت حیاط خلوت، عمارت پیاده، عمارت کالسکه رو، عمارت دیوانخانه، باغ دیوانخانه، سفره خانه و حوض خانه بنا یک طبقه با زیر زمین می باشد. تمام این عمارت ها درون عمارت کلی مسعودیه و در باغ آن قرار دارند. شاید برای شما جالب باشد که بدانید درون یکی از این عمارت ها یک کافه بسیار زیبا با محیطی گرم و دوستانه نیز قرار دارد.
این کافه با دیگر کافه هایی که درون شهر تهران وجود دارند متفاوت است. شما با رفتن به این کافه می توانید از دمنوش های خوشمزه و عرقیات مختلف آن استفاده نمایید. همچنین تصور کنید که در فضای دوره قاجاری قرار دارید. طبقه زیرین این عمارت عکاسخانه وجود دارد‌ شما می توانید با لباس های قاجاری که در آنجا موجود است عکس های تاریخی بسیار زیبایی بگیرید. یکی از عمارت های دیگری که درون این عمارت قرار دارد سالن تماشاخانه است که در این سالن تئاتر های بسیار زیبای برگزار می شود. هم اکنون ساختمان های دیگری که در عمارت مسعودیه قرار دارند. این ساختمان ها به گالری های مختلفی مانند گالری های فرش، زیورآلات دست ساز و وسایل سنتی اختصاص پیدا کرده اند.

بیشتر بخوانیم: معرفی موزه زمان (تاریخچه+ساعت بازدید و تصاویر موزه تماشاگه زمان)


بررسی معماری عمارت مسعودیه

زمانی که شما وارد عمارت مسعودیه می‌ شوید می‌ توانید از معماری بی‌نظیر آن شگفت زده شوید. بر اساس مستندات تاریخی که بر جا مانده است این عبارت دارای دو قسمت می باشد. این دو قسمت شامل قسمت بیرونی و اندرونی هستند که در حال حاضر تنها قسمت اندرونی باقی مانده است و شما می توانید از این قسمت دیدن نمایید. قسمت بیرونی نیز شامل باغ عمارت مسعودیه می باشد. در این باغ، عمارت دیگر نیز وجود دارد که این عمارت ها به وسیله حیاط هایی به یکدیگر متصل گشته اند. این عمارت در دوران سلطنت ناصرالدین شاه قاجار تاسیس و بنا شده است. بر اثر مسافرت هایی که ناصرالدین شاه و جانشینان او به کشور های مختلف داشته اند، سبک معماری جدیدی در آن زمان آغاز شد که تلفیقی از معماری بومی و معماری غربی بود.

معماری بی نظیر

معماری بی نظیر

می‌ توان گفت محصلین در آن زمان به تحصیل در اروپا می پرداختند نیز در شکل گیری این معماری بی تاثیر نبودند. در زمان ناصرالدین شاه قاجار به دلیل ترکیب شدن هنر معماری ایرانی و هنر معماری غربی شما می‌توانید صنایع بسیار ظریف و زیبایی مانند کاشی کاری، آینه کاری و گچبری را بر روی عمارت ها و ظروف و صنایع دستی مشاهده نمایید. در آن زمان هنرمندان توانستند با تلفیق این دو معماری آثار هنری بسیار بی‌بدیلی را خلق نمایند. در معماری زمان قاجار شما می‌ توانید الگوهای قدیمی معماری در کشور ایران را مشاهده کنید. اما این معماری با معماری های قدیم یک تفاوت اساسی دارد و آن ایجاد نوآوری های بسیار زیبا و ظریف می باشد.
معماری در زمان دوره قاجار بسیار ارزش پیدا کرد و در جایگاه برتر و تکامل یافته ای نسبت به معماری های دوران قبل قرار گرفت. چرا که در این معماری خلاقیت های بسیار زیادی پدید آمد و فضا های گوناگونی شکل گرفت و افراد و هنرمندان توانستند از این فضا استفاده کرده و با تلفیق هنر ایرانی و معماری اروپایی به خلق آثار بسیار نوینی بپردازند. می‌ توان گفت دست افراد در این زمان برای ایجاد هنر های بسیار زیبا باز بوده است. این مرحله را می‌ توان به عنوان مرحله تکامل معماری قدیم در کشور ایران به حساب آورد.

بیشتر بخوانیم: معرفی آتشکده آدریان (تاریخچه+ساعت بازدید و تصاویر آتشکده آدریان)


عمارت مسعودیه یک عمارت بسیار زیبا در قلب پایتخت

در مطالب بالا سعی کردیم تا اطلاعاتی در رابطه با عمارت مسعودیه به شما ارائه دهیم. اگر شما ساکن پایتختی هستید و تا به حال این عبارت را مشاهده نکرده اید بهتر است در اولین فرصت همراه با خانواده خود به این عمارت رفته و از زیبایی ها و معماری بی بدیل آن دیدن نمایید. البته طرح مرمت عمارت مسعودیه و احیای آن نیز در دست می باشد.‌ با گذشت زمان های طولانی از احداث این بنا طبیعتاً فرسودگی هایی نیز در آن به وجود آمده است. افراد متخصص در این زمینه می توانند با طرح مرمت و احیا بر اساس مطالعات خود از وارد شدن آسیب های بیشتر به این بنا جلوگیری کرده و آسیب های به وجود آمده را تا حدود زیادی برطرف نمایند‌. شاید برای شما جالب باشد که بدانید این عمارت میزبان نخستین اتفاق‌ ها نیز بوده است.

عمارت مسعودیه یک عمارت بسیار زیبا در قلب تهران

به عنوان مثال اولین کتابخانه و موزه ملی ایران در درون این عمارت برپا گردیده است. همچنین نخستین کتابخانه رسمی کشور در درون عمارت مسعودیه دایر شده است‌ سال ها بعد یکی از اتاق های درون عمارت مسعودیه به محلی اختصاصی برای عتیقه های باستانی تبدیل شد و می‌ توان گفت این عمارت جزو یکی از اولین موزه های موجود در کشور ایران می باشد. همچنین جزو پایگاه های مشروطه خواهان نیز بوده است. می توان گفت این عمارت جزو اولین وزارتخانه های آموزش و پرورش نیز به حساب می آید. پس از پیروزی انقلاب این عمارت به سازمان میراث فرهنگی کشور واگذار گردید و بر اساس قوانین شکل گرفته شده جزو یکی از آثار باستانی ثبت گردید. این عمارت با آثار تاریخی مانند باغ نگارستان تهران، موزه هنرهای ملی، باغ امین السلطان تهران، خانه موزه استاد ابوالحسن صبا فاصله ‌ای نزدیکی دارد و افراد بعد از دیدن از این عمارت می‌ توانند از آنجا نیز دیدن کنند.


سخن پایانی

اگر شما قصد رفتن به این عمارت را دارید باید ساعت بازدید از عمارت مسعودیه را بدانید. ساعت بازدید از این عمارت هر روز به جز روز های سوگواری و عزاداری بین ساعت ۸ تا ۱۶ می باشد. افراد می‌ توانند در این ساعت‌ ها به عمارت زیبا و باشکوه مسعودیه مراجعه نمایند و با تهیه بلیط از این آثار تاریخی بسیار زیبا دیدن کنند. عمارت مسعودیه تهران جزو یکی از آثار بازمانده از زمان قاجار می باشد. متراژ این عمارت برابر با ۴ هزار متر مربع می باشد. این بنا شامل قسمت های بسیار گوناگونی است.
کاشی کاری های بی نظیری که در این عمارت انجام شده جزو معماری اصیل قاجاری می باشد. همچنین گچبری های بسیار زیبایی نیز در این عمارت وجود دارد که جزو تزئینات آن به حساب می آیند. شما می توانید هنر زیبای ایرانی را درون جای جای این عمارت مشاهده نمایید. شاید جالب باشد که بدانید سال های طولانی می باشد که این عمارت در دست مرمت است. اما هنوز نیز مرمت آن به صورت کامل به پایان نرسیده است. مرمت آثار باستانی که به جا مانده اند کاری بسیار حساس می‌ باشد. زیرا این آثار جزو تاریخ و شناسنامه کشور ما هستند و باید به صورت کامل از آن مواظبت شود.

درباره نویسنده

مطالب مرتبط