عصرها، هیچ چیز به اندازهی یک فنجان چای داغ و یک برش کیک تازه به آدم نمیچسبد، به خصوص که کیک از نوع خانگی باشد. پای سیب خانگی از آن دسته از شیرینیهاست که به هر روشی پخته شود، طعم بهشتی و بینظیرش زیر زبان مزه میکند و از یاد نمیرود. پای سیب به روشهای متنوعی پخته میشود، مثلا به شکل کیک، کاپ کیک و تارتهای بزرگ و کوچک.
اما در این مقاله قصد آموزش کیک پای سیب (Apple pie cake)، که به پای سیب فرانسوی معروف است، را داریم. پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای پخت کیک پای سیب خانگی
آرد قنادی | ۱ پیمانه |
بکینگ پودر | ۱ ق چایخوی |
نمک | نوک ق چایخوری |
کره | ۲/۱ پیمانه |
شکر | ۳/۲ پیمانه |
تخم مرغ بزرگ | ۲ عدد |
عصاره وانیل | ۱ ق چایخوری |
سیب | ۲ عدد |
با این مقدار مواد اولیه، یک کیک سیب متوسط خواهید داشت. این مقدار برای حدود ۶ الی ۸ نفر کافی است. زمان لازم برای آمادهسازی مواد ۲۰ دقیقه و زمان پخت کیک ۴۰ دقیقه میباشد.
طرز تهیه پای سیب خانگی
قبل از هر چیز، فر را روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کرده و روشن کنید تا محیط فر گرم شود. تخم مرغها و کره را نیز از یخچال درآورید تا به دمای محیط برسند. حالا برای تهیهی پای سیب خانگی خوشمزه، دستورات زیر را مرحله به مرحله انجام میدهیم.
مرحله اول
برای تهیه این کیک خانگی، در مرحله اول، آرد، بکینگ پودر و نمک را داخل ظرف بزرگی ریخته و با هم مخلوط میکنیم. نیازی به همزن برقی نیست، با همزن دستی یا قاشق، فقط در حدی که مواد با هم مخلوط شوند هم میزنیم. مواد را کنار گذاشته و به سراغ ادامه کار میرویم. همچنین دو عدد سیبی که داشتیم را نیز پوست گرفته و به شکل حبههای کوچک خرد میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله دوم
کره را، که به دمای محیط رسیده است، به همراه شکر، داخل کاسه دیگری میریزیم. مواد را با دور تند همزن آنقدر هم میزنیم تا خمیر کرم رنگ به دست آید.
مرحله سوم
در این مرحله از تهیه پای سیب خانگی، تخم مرغهای به دمای محیط رسیده را یکییکی به مواد قبلی اضافه میکنیم. مخلوط کره و شکر و تخم مرغ را، با همزن برقی، هم میزنیم تا خوب به خورد هم بروند و با هم ترکیب شوند.
مرحله چهارم
حالا وقت آن است که عصاره وانیل را به مواد اضافه کنیم. پس از افزودن وانیل، آرد را کمکم اضافه میکنیم و با همزن دستی هم میزنیم تا مواد خوب به خورد هم بروند. مواد این کیک خانگی کمی سفت است، بنابراین همزن دستی گزینه مناسبتری برای هم زدن آن در این مرحله است.
مرحله پنجم
برای داشتن یک پای سیب خانگی خوشمزه لازم است در این مرحله، سیبهای پوستگرفته و خردشده را به موادمان اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنیم. به طوری که قطعات سیب در همه جای مواد به یک اندازه پخش شوند.
مرحله ششم
کف یک قالب نچسب به قطر ۲۳ سانتیمتر (ترجیحا قالب کمری) را چرب میکنیم. بهتر است از کاغذ روغنی استفاده کنید تا کیک به قالب نچسبد و جدا کردن آن از قالب راحتتر شود. مواد پای سیب را به آرامی در قالب میریزیم. مواد باید حدود ۳/۴ قالب را پر کند. سپس، ظرف را در طبقه وسط فر یا توستر با دمای ۱۸۰ درجه قرار داده و چهل دقیقه به آن زمان پخت میدهیم تا روی کیک ترد و طلایی رنگ شود.
پس از گذشت چهل دقیقه که روی کیک طلایی شد، پای سیب شما آماده است. میتوانید آن را با یک فنجان چای گرم و یا با بستنی وانیلی نوش جان کنید و از طعم دلپذیر آن لذت ببرید.
تزئین کیک سیب
برای زیباتر شدن کیک سیب خانگی، میتوانید قبل از داخل فر گذاشتن قالب، یک ردیف سیب به هر شکلی که خواستید، مثلا به شکل گل رز، روی مواد بچینید و پودر قند بپاشید. همچنین میتوانید بعد از پخت نیز، آن را با تکههای سیب و پودر قند تزئین کنید. اگر قبل از پخت، روی کیک سیب میچینید، حواستان باشد که ممکن است زود بسوزند، پس درجهی فر را خیلی زیاد نکنید؛ تنها کافی است سیبها برشته و طلایی شوند.
بیشتر بخوانیم: طرز تهیه کیک زبرا (دو رنگ) ساده و خوشمزه (آموزش مرحله به مرحله)
فوت و فن پخت کیک پای سیب خانگی
کیک پای سیب خانگی نیز، مثل هر کیک خانگی دیگر نکاتی دارد، که در صورت رعایت آنها، کیک بهتر و حرفهایتری خواهید داشت.
• تخم مرغها و کره را حتما نیم ساعت قبل از شروع کار بیرون بگذارید تا به دمای محیط برسند. کره باید حالت خمیری پیدا کند و نباید کاملا ذوب شود.
• درجه حرارت فرها معمولا کمی با هم فرق میکنند. درجه و مدت زمانی که در اینجا گفتیم کلی است. خودتان قلق فرتان را بهتر میدانید. پس اگر فکر میکنید دمای ۱۸۰ درجه برای فر شما زیاد است، درجه را پایین بیاورید و در عوض مدت زمان پخت را بیشتر کنید.
• بعد از چهل دقیقه، با یک تکه سیخ چوبی یا چنگال از پخت کامل کیک خانگی مطمئن شوید. اگر مواد به سیخ بچسبد، باید چند دقیقه بیشتر به کیک زمان بدهید تا خوب مغزپخت شود.
• حتما اجازه دهید کیک پای سیب خانگیتان خنک شود و بعد از قالب جدا کنید، در غیر این صورت ممکن است کیک تکهتکه شود.
• میتوانید مواد کیک سیب را داخل قالب کاپ کیک هم بریزید و تعداد زیادی کاپ کیک سیب داشته باشید. توجه کنید که در این صورت مدت زمان کمتری برای پخت لازم است.
• اگر از طعم دارچین خوشتان میآید، به سیبها کمی دارچین و پودر قند بزنید. ترکیب سیب و دارچین ترکیب فوقالعادهای میشود. امتحان کنید.
این نکات جزئی و ساده تاثیر زیادی در نتیجهی نهایی کار شما دارند. شک نکنید با رعایت آنها، یک کیک سیب خانگی خوشمزه و عالی خواهید داشت.
جمع بندی
کیک پای سیب خانگی از آن کیکهای خوشطعم و عالی است که بین همه افراد طرفدار دارد. دستورهای مختلفی برای تهیهی پای سیب وجود دارد و تقریبا میشود گفت در هر کشور به روش خاصی پای سیب میپزند. حالا که با طرز تهیه و فوت و فن این کیک خوشمزه آشنا شدید، دست به کار شوید و امروز عصرانه خودتان را به یک کیک سیب خوشمزه دعوت کنید. این کیک را برای صبحانه، میانوعده و حتی برای مهمانیها و دورهمیها هم میتوانید آماده و سرو کنید و از خوردن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید.