در این مقاله در نظر داریم، طرز تهیه ژله با شیر را به شما آموزش دهیم. این دسر خوشمزه که به فارسی همان لرزانک گفته می شود، خواص غذایی بسیاری دارد. وارد شدن شیر به این رسپی، ژله را هم خوشمزه تر کرده و هم به خاصیت آن می افزاید. این دسر برخلاف دیگر ژله ها که با آب میوه و دیگر طعم ها تهیه می شود، با شیر پخته می شود. شیر از آنجا که کلسیم بالایی دارد و سرعت جذب آن از هر ماده ای در دنیا بیشتر است، وقتی با پودر ژله ترکیب می شود، یک نوع بمب کلسیم می سازد.
در ادامه اگر ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید، طرز تهیه ژله با شیر و چند نوع دسر خوشمزه دیگر را که در همه آنها شیر به کار رفته است، آموزش می دهیم. این دسر ها می تواند به هضم غذا کمک کرده و خواص غذایی سالم و بیشتری به بدن وارد کند. اگر کودکان شما به خوردن شیر علاقه ای ندارند، می توانید با تهیه این نوع دسرها که باب طبع همه کودکان است، نیاز کودک به شیر را تأمین کنید.
طرز تهیه ژله با شیر
اگر مایل باشید پس از ذکر مختصر فواید ژله به طرز تهیه ژله با شیر بپردازیم. این دسر خوشمزه که کلاژن پوست را تأمین کرده و باعث کشسانی بهتر آن می شود، طرز تهیه بسیار آسانی دارد. برای تهیه این دسر تنها به سه قلم مواد نیاز دارید.
• پودر ژله: یک بسته
• شیر: یک و نیم پیمانه
• شکر: به میزان دلخواه
برای طرز تهیه ژله با شیر کافی است، ابتدا شیر را توی ظرف گودی ریخته و پودر ژله را به آن اضافه کنید. این مواد را باید به خوبی با هم مخلوط کرد و به صورت بن ماری آن را حرارت داد تا دانه های ریز ژله در شیر خوب حل شوند. برای بن ماری کردن نیز کافی است، کتری آب را روی شعله گاز گذاشته و اجازه بدهید تا به جوش آید، حالا ظرف حاوی شیر و ژله را روی بخار کتری می گذاریم. مسلماً اگر ظرف شیر و ژله از جنس فلز باشد، زودتر داغ شده و بهتر دانه های ژلاتین داخل شیر حل می شوند. وقتی از حل شدن پودر ژله مطمئن شدید، وقت آن است که شکر را نیز به آن بیفزایید و اجازه بدهید خوب مواد با هم ترکیب شوند. حالا نوبت آن است که به سراغ قالب ژله بروید. برای این که دسر شما به خوبی از قالب جدا شود، لازم است کف قالب را با یک برس به روغن آغشته کنید.
طرز تهیه ژله با شیر در مرحله بعد بدین گونه است که باید آرام آرام شیر و ژله را داخل قالب ریخته و آن را در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. هر چه میزان شیر کمتر باشد، ژله سفت تر می شود. مدت زمان نگهداری ژله در یخچال نیز هرچه بیشتر باشد، ژله بهتر می بندد و احتمال شکستن آن هنگام جدا کردن قالب به صفر می رسد.
طرز تهیه ژله با شیر و میوه
طرز تهیه ژله با شیر و میوه نیز بسیار طرفدار دارد. این نوع دسر می تواند دقیقا همان رسپی ژله با شیر باشد. تنها تفاوت آن، استفاده از تکه های میوه در درون ژله است. شما می توانید بستگی به نوع ذائقه و میوه های فصل که در بازار موجود است، ژله شیر را با طعم میوه بهبود دهید. معمولاً میوه هایی که با شیر مورد استفاده قرار می گیرند و ترکیب خوشمزه ای می سازند، موز، برش های نازک نارگیل تازه، توت فرنگی، آلبالو و انبه است.
در طرز تهیه ژله با شیر و میوه باید مراقب بود، تکه های میوه در ته ظرف جمع نشوند. برای این کار، میوه ها را زمانی به ژله اضافه کنید که به مدت پنج الی ده دقیقه ژله را داخل یخچال گذاشته باشید. وقتی ژله نیم بند شد، تکه های میوه را به آن اضافه کنید . با این ترفند میوه ها ته ظرف ته نشین نشده و داخل شیر معلق می مانند.
بیشتر بخوانیم: اگر شما هم علاقه مند به دسر هستید، حتما مایل هستید که با طرز تهیه تیرامیسو ایتالیایی، طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی و طرز تهیه دسر پان اسپانیا آشنا شوید. با کلیک روی عناوین زیر، می توانید با آموزش این دسرهای خوشمزه آشنا شوید.
- آموزش طرز تهیه تیرامیسو ایتالیایی (راهنمای تصویری و گام به گام)
- طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی
- طرز تهیه دسر پان اسپانیا در سریع ترین زمان ممکن!
آموزش طرز تهیه ژله با شیر و خامه
طرز تهیه ژله با شیر و خامه چگونه است؟ این سؤال بسیاری از بانوان جوان از سرآشپزهای حرفه ای است. دلیل محبوبیت این نوع دسر می تواند، حضور خامه در این نوع ژله باشد. خامه بافت دسر را لطیف و بی نظیر می کند. طعم آن بسیار لذیذ بوده و تفاوت چندانی با رسپی ژله با شیر ندارد. شما حتی می توانید به آن تکه های شکلات اضافه کرده یا با پودر کاکائو آن را دو رنگ نمایید .
مواد لازم:
• شیر: دو پیمانه
• خامه صبحانه: دویست گرم،
• پودر ورق ژلاتین: دو قاشق غذاخوری،
• شکر: یک سوم پیمانه،
• پودر کاکائو: سه قاشق غذاخوری،
• وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری،
• شکلات کاکائویی: صد گرم.
طرز تهیه ژله با شیر و خامه
طرز تهیه ژله با شیر و خامه به این صورت است که نخست پودر ژلاتین را با یک پیمانه شیر ولرم مخلوط کرده و آن را کنار می گذاریم تا شکل اسفنجی به خود بگیرد. بعد می توانید به روش بن ماری شیر و پودر ورق ژلاتین را با حرارت غیر مستقیم حل کنید. وقتی پودر ژلاتین کاملاً حل شد، به آن شکر را می افزاییم. خامه را کمی هم می زنیم و با یک پیمانه شیر مخلوط می کنیم. مواد حاصله را به شیر و ژلاتین می افزاییم. حالا باید قالب را چرب کرده و مایع آماده شده را توی آن می ریزیم.
باید به این نکته دقت کنیم که ظرف حاوی دسر باید مدت زمان شش تا هشت ساعت داخل یخچال گذاشته شود تا خودش را بگیرد. شما می توانید در صورت دلخواه به این ترکیب، وانیل، خرده های شکلات تخته ای اضافه کنید. حتی اگر نیمی از مایع شیر و خامه و ژلاتین را کنار بگذارید و آن را با پودر کاکائو مخلوط کنید، می توانید یک دسر دو رنگ داشته باشید. توجه داشته باشید، قبل از این که کاکائو را به شیر بیفزایید، پودر کاکائو را با کمی آب کاملاً حل کنید و به شیر و خامه بیفزایید. در غیر این صورت پودر کاکائو هرگز داخل شیر حل نشده و به صورت توده های گرد و پراکنده در سطح شیر دیده می شود.
نکات مهم در طرز تهیه ژله با شیر
طرز تهیه ژله با شیر دارای نکات و پیج و خم های ریزی است که اگر به خوبی آنها را یاد بگیرید، غیر ممکن است اهالی خانه را با آن شگفت زده نکنید. در ادامه، توجه شما را به این نکات جلب می کنیم:
• خوب است دمای شیر با دمای محیط یکی باشد چراکه ترکیب شدن پودر ژله با آن سریع تر اتفاق می افتد،
• پیمانه ای که برای این نوع ژله در نظر می گیرید، باید دارای دویست سی سی گنجایش باشد. معمولاً پیمانه های پلوپزی دارای دویست سی سی ظرفیت هستند و برای این منظور مناسب می باشند.
• اگر مایل نیستید از روش بن ماری استفاده کنید، می توانید، ظرف حاوی شیر و پودر ژله را داخل دستگاه ماکروویو بگذارید،
• برای این که محیط آشپزخانه تمیز بماند، حتماً زیر قالب ژله یک سینی بگذارید،
• برای تهیه این نوع دسر می توانید از طعم دهنده های متنوعی استفاده کنید. استفاده از هل ، دارچین، شکلات، کاکائو، گلاب، وانیل و … طعم این دسر را بی نظیر می کند،
• میزان افزودن شکر به ذائقه شما بستگی دارد؛ می توانید میزان شکر را کم یا زیاد کنید،
• این دسر خوشمزه و خوش بافت می تواند با تکه های میوه هایی چون موز ، انبه و … یک دسر خوشمزه و خوشرنگ به وجود آورد،
• همه ژله های میوه ای با شیر زیباتر و خوشمزه تر می شوند.
در ادامه باید به این نکته نیز توجه کرد، هر چقدر در طرز تهیه ژله با شیر ماهر باشید، اما نتوانید آن را به درستی از قالب خارج کنید، در کارتان شکست خورده اید. از همین رو توصیه می کنیم، کف قالب را به خوبی با روغن آغشته کنید تا قالب راحت تر جدا شود. حتی اگر قالب را پس از خارج کردن از یخچال آن را برای مدت کوتاه چند دقیقه ای، داخل آب جوش قرار بدهید، ژله سریع تر خودش را از کناره های قالب ول می کند. می توانید با نوک چاقو دور تا دور ژله را جدا کرده و با نوک انگشت ژله را به سمت مرکز قالب بکشانید تا ژله داخل قالب لق بزند. سپس ظرف مورد نظر را روی قالب گذاشته و آن را برگردانید. دسر خوشمزه و شکیل شما آماده است تا روی آن تزیین شود.
بیشتر بخوانیم: قبل تر در مقاله به آموزش طرز تهیه ژله بستنی پرداختیم. برای مطالعه این مقاله کلیک کنید.
سخن آخر
طرز تهیه ژله با شیر می تواند متنوع باشد. این دسر خوشمزه را با هر طعم و میوه ای می توان پخت و از خواص غذایی آن استفاده کرد. عکس هایی که در این پست گذاشته شده است، گویای این مطلب است. این دسر از آنجا که کلسیم بالایی دارد، برای زانو دارد بسیار مفید می باشد. حتی کسانی که از معده درد شکایت داشته اند، گفته اند با مصرف این دسر حالشان بهتر شده است. این دسر حتی می تواند در پر کردن خطوط ایجاد شده در چهره نیز اثربخش باشد. چین و چروک ها با این فیلر خوراکی، باز شده و صورت به مرور زمان کشسانی و جوانی خود را باز می یابد.