طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی برای هر آشپزی می تواند جذاب باشد؛ اما باید تمایل به دانستن و انجام درست مراحل آن داشته باشد. هر آشپزی برای اینکه مهارت و تخصص خود را به دیگران اثبات کند، از طبخ غذاهای ویژه استفاده می کند. این غذاها یا داخلی هستند که دستور پخت متفاوتی دارند یا غذاها و دسرهای بین المللی هستند که فوق العاده طرفدار دارند. پاناکوتا شکلاتی (Chocolate Panna cotta) یکی از همین غذاهای خوشمزه است که هنر و توانایی آشپز را به رخ اطرافیان می کشد. این دسر ایتالیایی می تواند یکی از بهترین پیشنهاد های خوشمزه برای هر تستر غذایی باشد. اما سوال اینجاست که آیا شما نیز می توانید به تنهایی مراحل درست کردن پاناکوتا شکلاتی را انجام دهید؟ ما به شما کمک میکنیم تا بدون کمک گرفتن از دیگران، به تنهایی بتوانید یک غذای خوشمزه ایتالیایی را با خانواده خود میل کنید.
مقدمات اولیه در مورد طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی چیست؟
طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی به طور کلی در مدت زمان ۲۰ دقیقه قابل انجام است. البته این تایم بدون در نظر گرفتن زمان خرید و جمع آوری مواد اولیه غذایی می باشد. پاناکوتا در نوع غذا های ایتالیایی قرار دارد و به عنوان دسر در وعده های غذایی سرو می شود. معمولاً برای تهیه این غذا از شکلات تلخ استفاده می شود. اما در صورتی که تمایل داشته باشید می توانید از شکلات سفید استفاده کنید. برای اینکه مهمانان خاص خود را خوشحال کنید میتوانید خوشمزه ترین دسر ایتالیایی را بر اساس نوع سلیقه آنها تهیه کنید. تهیه این دسر در ۱۰ دقیقه امکان پذیر است و بر اساس روش و مواد اولیه پیشنهادی ما، برای شش نفر می باشد. در گام اول برای تهیه میان وعده ایتالیایی به ¼ فنجان خامه که حدود ۳۰۰ میلی لیتر است احتیاج دارید.
دومین ماده برای تهیه این میان وعده شکلاتی، ⅛ فنجان یا حدود ۲۵۰ میلی لیتر شیر است. سپس باید سه بسته برگ ژلاتین و یا معادل پودر شده ی آن و ½ قاشق غذاخوری یا حدود ۲۰ گرم شکر تهیه کنید. در گام نهایی باید به اندازه ی ۷۰ گرم شکلات تلخ و نصف کاسه پودر وانیل تهیه نمایید. البته در صورتی که مهمانان تان به شکلات تلخ علاقه ندارند، می توانید از شکلات سفید استفاده کنید. محبوبیت این دسر ایتالیایی به خاطر شکلات تلخ و طعم خامه ی غلیظ شده ی روی این شکلات است. اما بعضی از سرآشپز ها پیشنهاد های متفاوتی همچون طعم: توت فرنگی، وانیل کلاسیک و لیمویی را ارائه کرده اند. پیشنهاد ما استفاده از شکلات تلخ و بدون افزودن هیچ گونه طعم اضافی است.
مراحل کامل طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی
مراحل طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی بسیار آسان است و به تنهایی می توانید آن را انجام دهید. در صورتی که مواد اولیه که در مقدمه ذکر شدند را تهیه کردید، می توانید درست کردن این وعده غذایی را آغاز کنید. البته امکان دارد برخی از مواد اولیه میان وعده ایتالیایی تغییر یابند که این موضوع بر حسب نظر شما اتفاق میافتد. به طور مثال، نوع شیری که استفاده میکنید می تواند متفاوت باشد. در مرحله اول باید پودر ژلاتین را به همراه مقدار کمی آب سرد درون ظرفی مخلوط کنید و اجازه دهید حرارت ببینند. در حدود ۳ دقیقه باید ژلاتین را هم بزنید و حرارت اجاق را به گونه ای قرار ندهید که ژلاتین به جوش آید. در مرحله بعدی باید: وانیل، خامه پرچرب و شکر را به ژلاتین اضافه کنید.
این مواد اضافه شده را به خوبی باید هم بزنید به گونه ای که تمام مواد مذکور مخلوط شوند. حواستان باشد که حرارت اجاق را افزایش ندهید و اجازه ندهید مخلوط به جوش آید؛ فقط حرارت آن در حد مخلوط کردن باشد. تا به الان دو قسمت مهم از مراحل درست کردن پاناکوتا شکلاتی را انجام داده اید. شاید برای بعضی ها سوال شود و بپرسند که: فرقی میان شکلات های چیپسی و تخته ای وجود دارد؟ خیر هیچ فرقی میان این دو مشکلات وجود ندارد. فقط مواد را باید به گونه ای هم بزنید که در نهایت یک محلول یک دست به وجود آید. مرحله سوم مربوط به قالبی است که میخواهید در آن، پاناکوتا شکلاتی را میل کنید. بعضی از رستوران ها قالب های خاصی را انتخاب کردند؛ اما شما می توانید از یک لیوان کوچک استفاده کنید.
گام سوم و چهارم در طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی چیست؟
مرحله سوم در طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی مربوط به قالبی است که مایع مخلوط شده را در آن میریزید. پیشنهاد ما استفاده از لیوان های کوچک است؛ البته می توانید با توجه به سلیقه خود از ظرف های متفاوت استفاده کنید. به عنوان یکی از ترفند های ویژه آشپزی باید به شما نکته ای را بگوییم. اگر از ظرف خاصی برای ظاهر دسر استفاده می کنید باید به مقدار خیلی کم، ظرف را چرب کنید. این ترفند باعث میشود این دسر ایتالیایی بدون تغییر شکل از ظرف اولیه خارج شود. پس از اینکه قالب خود را انتخاب کردید و مایع را در آن ریختید، باید به مدت حداقل ۴ ساعت در یخچال قرار داشته باشد. مرحله چهارم برای درست کردن پاناکوتا شکلاتی مربوط به تزیین روی دسر است. بعضی از آشپزها از خامه ی آماده، برای تزیین آن استفاده می کنند.
اما شما می توانید پاناکوتا شکلاتی را با استفاده از: خامه غلیظ شده، شکر و وانیل تزیین کنید. مواد مذکور را بر روی حرارت ملایم، آنقدر به هم بزنید که سفت شود. سپس می توانید این ماده را بر روی دسر قرار دهید یا به همراه ماده دیگری مثل: شکلات چیپسی تزیین کنید. شاید مجدداً برایتان سوال شود که: از چه نوع شکلاتی برای تزیین و یا تهیه این دسر استفاده کنیم؟ پیشنهاد ما استفاده از شکلات تلخ است؛ اما با توجه به سلیقه غذایی خود یا مهمانانتان میتوانید نوع شکلات را انتخاب کنید. همچنین باید بگویم که اگر دچار چربی خون یا بیماری خاصی هستید می توانید از شیر پرچرب استفاده نکنید. این دسر ایتالیایی برای مهمانی، بهترین گزینه است؛ البته باید به یاد داشته باشید که از شب قبل، آن را آماده کرده باشید.
چه ترفند هایی می توانند در طعم دسر تاثیر داشته باشند؟
دستورالعمل کامل پاناکوتا شکلاتی فقط شامل مراحلی که ذکر کردیم نمی شود. بلکه باید بگوییم که: سعی کنید از شکلات چیپسی فقط برای تزیین استفاده کنید. زیرا این شکلات به سختی حل می شود و طعم نامناسبی را ایجاد می کند. اگر برای درست کردن پاناکوتا شکلاتی نمی توانید مواد اولیه را بیابید، میتوانید فقط از خامه غلیظ شده و شیر استفاده کنید. ترفند دیگر مربوط به نوع رامکین است. برای اینکه بتوانید دسر را به خوبی از داخل آن خارج کنید باید از آب داغ استفاده کنید. به خاطر دارید که در مراحل طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی گفتیم: اندکی ظرف دسر را چرب کنید. حال ظرف دسر چرب شده را به مدت چند دقیقه در آب داغ قرار دهید و با چاقوی تیز دور آن را برش دهید. سپس به راحتی می توانید دسر را از رامکین خارج کنید.
مقاله مرتبط: طرز تهیه کیک پای سیب خانگی
سخن پایانی
پاناکوتا شکلاتی یک دسر ایتالیایی برای مهمانی های خاص است. با استفاده از مواد اولیه اندکی تهیه می شود و به تنهایی قابل سرو کردن است. این مواد اولیه عبارتند از: شیر، خامه، وانیل، پودر ژلاتین، شکلات تلخ و رامکین. در ابتدا پودر ژلاتین را با آب مخلوط کرده و روی حرارت هم بزنیم تا به خوبی حل شود. سپس با اضافه کردن خامه و وانیل، هم زدن خود را ادامه دهید. در مرحله پایانی، شکلات تلخ ۷۰ درصد را اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا بتوانید مایع یک دستی را به دست آورید. مایع را در رامکین ریخته و به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید. پس از این مدت می توانید دستپخت خود را با تزیینات ویژه میل کنید. امیدواریم این طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی برای شما مفید بوده باشد.
تا حالا دسر پاناکوتا شکلاتی را خورید؟ طعم آن را دوست داشتید؟