در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی صحبت کنیم. این غذا یکی از غذا های بسیار خوشمزه و اصیل گیلانی می باشد که افراد ساکن در این خطه معمولاً این خورشت را درست کرده و از طعم بی نظیر آن لذت می برند. در اقصی نقاط کشور نیز طرز تهیه این خورشت بسیار خوشمزه را آموزش می بینند و آن را برای عزیزان خود درست می کنند و از طعم خاص و بی نظیر و جادویی آن لذت می برند. تهیه خورشت های اصیل ایرانی کار بسیار پسندیده ای است.
افراد می توانند این طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی را داشته باشند و از انواع غذا های اصیل ایرانی استفاده نمایند. حال اگر شما نیز می خواهید با طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی آشنا شوید تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید. زیرا می خواهیم یکی از دستور های اصلی و قدیمی این خورش را در این مقاله به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی و سنتی
برای طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی شما به یک سری مواد اولیه نیازمند هستید. با داشتن این مواد می توانید به راحتی این خورشت خوشمزه را درست کنید.
مواد اولیه برای تهیه خورشت اناربیج شمالی: گوشت چرخ کرده یک کیلو گرم، سبزی محلی ۵۰۰ گرم، مغز گردو ۳۵۰ گرم، پیاز ۱ عدد، رب انار به میزان لازم، ادویه ها شامل نمک فلفل و زردچوبه به میزان لازم، روغن به میزان لازم. برای درست کردن این غذا مواد اولیه را در دسترس داشته باشید تا بتوانید این غذا را در سریعترین زمان ممکن تهیه نمایید.
مرحله اول
در مرحله اول طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی ابتدا سبزی های مورد نظر را پاک کرده و بشویید. درون یک سینی سبزی ها را پهن کنید تا خشک شود. شما می توانید سبزی ها را با هر وسیله ای که در دسترس دارید خرد و ریز کنید تا بتوانید از آن در درون خورشت خود استفاده کنید. در نظر داشته باشید ریز کردن سبزی ها باید بسیار دقیق انجام گیرد و تا ریز ترین حالت ممکن این کار را انجام دهید.
مرحله دوم آماده سازی گردو برای خورشت اناربیج
ابتدا باید مغز گردو ها را پاک کرده و آسیاب نمایید. آسیاب آن ها را تا حدی ادامه دهید که گردو ها کاملا له شوند و کمی به روغن بیفتند. این کار سبب می شود که خورشت شما روغن خود را به صورت طبیعی از گردو ها بگیرد و طعم بسیار خاص و بی نظیری داشته باشد. همچنین میزان مصرف روغن را در خورشت شما کاهش می دهد.
بیشتر بخوانیم: معرفی محبوب ترین خورشت های ایرانی
مرحله سوم
طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی بسیار راحت می باشد. در این مرحله قابلمه تهیه خورشت خود را در نظر بگیرید و کمی روغن بریزید و صبر کنید تا داغ شود. سبزی ها را به خوبی تفت دهید تا کمی پخته شود. بعد از سرخ کردن سبزی ها یک قاشق از سبزی را جدا می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله چهارم در طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی
در این مرحله گردوی آسیاب شده را نیز به سبزی سرخ شده اضافه می کنیم و گردو و سبزی رو کمی با هم تفت می دهیم تا با هم حسابی مخلوط شوند. حال در این قسمت آب یخ را به مواد اضافه می کنیم و این کار را تا جایی انجام می دهیم که آب به صورت کامل بر روی سبزی ها بگیرد. بعد از اضافه کردن آب به مخلوط گردو و سبزی، آن ها را روی اجاق می گذاریم تا روغن گردو ها بیرون بیاید و خورشت ما جا بیفتد.
بیشتر بخوانیم: طرز تهیه ترش سماق مازندرانی (راهنمای گام به گام)
مرحله پنجم آماده کردن گوشت برای داخل خورشت
حال در این قسمت از طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی پیازها را پوست بگیرید و رنده کنید. پیاز رنده شده را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. سپس ادویه ها که شامل نمک و فلفل و زردچوبه می باشند را بر روی این ترکیب اضافه کنید و حسابی ورز دهید. تا یک ماده چسبنده و یکدست به دست بیاید. در تهیه این خورشت یک نکته کلیدی و اصولی وجود دارد که افراد در طرز تهیه خورشت باید به آن حسابی دقت کنند. نکته این است که سبزی را که ابتدا ازسبزی ها جدا کرده بودیم به مواد گوشتی خود اضافه کنیم و ورز دهیم تا به صورت کامل با گوشت ها ترکیب شود.
مرحله ششم
در طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی گوشت ها را به اندازه یک گردو بر می داریم و بین دو دست به صورت کوفته ریزه در می آوریم. گوشت های شکل داده شده را به خورشت در حال جوش اضافه میکنیم. سپس در این مرحله رب انار خورشت را اضافه می کنیم و زمان می دهیم تا گوشت کوفته ها به صورت کامل پخته شود و خورشت به روغن بیفتد. می توان گفت در این مرحله کار شما به اتمام رسیده است. در انتهای کار خورشت شما باید به صورت یک خورشت فسنجان غلیظ و به روغن افتاده شده باشد.
حالا در این مرحله نمک غذا رو تست کنید. اگر نمک آن کم بود می توانید در این مرحله نمک را به خورشت خود اضافه کنید و خورش را درون یک ظرف سنتی زیبا سرو نمایید. افراد این خورش را در کنار برنج سرو می کنند. بهتر است برنج خود را به صورت کته درست کنید تا از طعم اصیل آن لذت ببرید.
نکات مهم و فوت و فن های اصولی برای تهیه خورشت اناربیج شمالی اصیل و سنتی و خوشمزه
اولین نکته در طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی این است که اگر سبزی محلی در دسترس ندارید بهتر است از سبزی های معطر استفاده کنید. همچنین اگر رب انار شما غلیظ می باشد بهتر است کمی آن را به آب خورش رقیق کرده و بعد به خورش اضافه کنید. بهتر است در کنار این غذا چاشنی هایی مثل کال کباب، سیر ترشی و زیتون پرورده سرو کنید تا طعم بی نظیر آن را تکمیل کنید. استفاده از گردو ایرانی نیز سبب می شود خورشت شما جا افتاده تر شود. اگر طعم ملس دوست دارید از رب اناری با طعم ملس استفاده کنید. اگررب انار شما بسیار ترش می باشد می توانید با کمی شکر طعم ملس آن را به وجود آورید. البته این خورش را می توانید با تکه های گوشت خورشتی نیز درست کنید. برای این کار بهتر است کمی پیاز را تفت دهید.
گوشت ها را درون پیاز سرخ کرده و نمک و فلفل و زردچوبه را به گوشت های در حال سرخ شدن اضافه نمایید. سپس سبزی ها را تفت دهید تا کمی رنگ سبزی تغییر کند. در این مرحله گردو ها را به سبزی ها و گوشت های در حال سرخ شدن اضافه کنید. بعد از به روغن افتادن گردو ها آب سرد را بر روی آن ریخته و بگذارید خورشت شما جا بیفتد و در آخر رب انار و چاشنی ها را به آن اضافه نمایید. در نظر داشته باشید از این خورش رب انار را حذف نکنید. یکی از چاشنی های اصیل این غذا رب انار است که با اضافه کردن آن می توانید اصالت این غذا را حفظ نمایید.
سبزی اناربیج شامل چیست؟
در مطالب بالا در رابطه با طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی صحبت کردیم. حالا می خواهیم در رابطه با سبزی هایی که در این خورشت به کار رفته است صحبت کنیم تا شما بهتر و بیشتر با این غذای بی نظیر آشنا شوید. سبزی خورشت اناربیج شامل جعفری، تره، اسفناج، نعنا، گشنیز، سبزی چوچاق و سبزی خالواش می باشد. ترکیب جعفری، گشنیز، تره، نعنا، اسفناج باید نیم کیلو گرم باشند. دو دسته کوچک سبزی چوچاق و یک دسته کوچک سبزی خالواش به این ترکیب اضافه شود. اگر این سبزی ها خشک باشند دو قاشق و یک قاشق برای ترکیب سبزی ها کافی می باشد. سبزی اناربیج در طعم این غذا نقش بسیار مهمی دارد.
بهتر است در طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی حتماً ترکیب این سبزی ها را رعایت کنید و از سبزی چوچاق و خالواش نیز استفاده کنید تا طعم اصیل آن را حس نمایید. از سبزی های تازه و معطر استفاده کنید. این کار سبب می شود بوی خورشت شما خاص تر و بی نظیر تر شود. البته ناگفته نماند شما می توانید از سبزی خشک نیز در این خورشت استفاده کنید. خورشت با سبزی های تازه طعمی اعجاب انگیز دارد.
سخن آخر
در مطالب بالا در رابطه با طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی صحبت کردیم. در نظر داشته باشید که شما می توانید در این غذا از آب انار ترش استفاده کنید. آب انار طعم تازه و خیلی خوشمزه را به غذای شما می دهد. اما بعد از گذشت مدت زمانی ممکن است طعم غذای شما عوض شود. پس بهتر است از رب انار درون خورشت خود استفاده کنید. بهتر است در این خورش از چند تکه یخ استفاده کنید تا روغن گردو بیشتر بیرون بیاید و خورشت شما جا افتاده بود تر و غلیظ تر شود. ترشی این غذا را می توانید از طریق رب انار شیرین یا رب انار ترش به سلیقه و ذائقه خود و خانواده تان اضافه نمایید. در سرخ کردن سبزی های این غذا دقت نمایید.
این غذا مانند قورمه سبزی نیست که سبزی هایش سیاه و سرخ سرخ شود. اگر سبزی چوچاق و سبزی خالواش در دسترس نداشتید بهتر است به جای این دو سبزی از نعناع تازه استفاده کنید. ولی بهتر است این دو سبزی را تهیه کرده و در این غذا استفاده کنید. با استفاده از محصولات طبیعی و ارگانیک در تهیه این غذا می توانید یک طعمخاص و بی نظیر را به وجود آورید.