برای دریافت اطلاعاتی در خصوص رنگ اتاق پذیرایی مقاله امروز را دنبال کنید. بحث دکوراسیون و رنگکاری خانه یکی از مباحث شیرین در حوزه ساختمان است. اتاق یا سالن پذیرایی یکی از مهمترین قسمتهای منزل است که برای صاحب خانه و مهمان اهمیت ویژهای دارد. زمانی که برای رنگ آمیزی اتاق پذیرایی از رنگهای درست و اصولی استفاده شود، مسلما در اولین نگاه، افراد به آگاهی صاحب خانه از مد و دیزاین پی میبرند. انتخاب رنگ مناسب برای اتاق پذیرایی یکی از موارد مهم برای دستیابی به نتیجه مطلوب است. برخی، با مشاوره از افراد مختلف سعی در انتخاب بهترین رنگ دارند. ولی آیا در این موضوع میتوان به سلیقه و آگاهی افراد در این زمینه اعتماد کرد؟ مسلما پاسخ منفی خواهد بود. اگر شما از افراد متخصص و آگاه در این زمینه مشورت دریافت کنید، میتوانید یک رنگ جذاب و مناسب برای قسمتهای مختلف خانه اعم از اتاق پذیرایی داشته باشید.
رنگهای جذاب و مناسب برای اتاق پذیرایی
در بحث رنگ اتاق پذیرایی، اولین رنگی که به ذهن تمام افراد خطور میکند، رنگ سفید و رنگهای بسیار روشن است. اما آیا میدانید این رنگ با چه رنگهایی در تضاد است و با چه رنگهایی میتواند ترکیب شود تا محیط سالن یا اتاق پذیرایی شیک و لوکس شود؟ این رنگ خنثی و ظریف علاوه بر مدرن بودن خود، انرژی مثبت زیادی دارد. البته بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که رنگ سفید در طیفهای مختلفی وجود دارند. به عنوان مثال، سفید ساده، سفید استخوانی، سفید عاجی، سفید صدفی و چند نوع دیگر که افراد میتوانند با مشورت از افراد کاردان و دخالت سلیقه شخصی، بهترین نوع آن را برای اتاق پذیرایی انتخاب کنند. رنگهای روشن مخصوصا سفید باعث میشوند تا مکان مورد استفاده از آنها بسیار وسیعتر از اندازه واقعی خود دیده شود.
بهترین رنگی که با رنگ جذاب و مناسبِ سفید ترکیب میشود و یک منظره لوکس و شاهانه به معرض نمایش میگذارد، طلایی مدرن است. فارغ از طلایی اگر دنبال آرامش و دوری از استرس هستید پیشنهاد میشود رنگ سفید را با سبز روشن ترکیب کنید. یک ایده فوق العاده و منحصر به فرد که چشم هر بینندهای را نوازش میدهد. سعی کنید در هنگام استفاده از رنگ سفید، رنگهای تیره و کدر مانند خاکستری و طوسی را از اتاق پذیرایی خود دور کنید. چرا که محیط را بیش از اندازه کسل میکنند. البته با توجه به ابعاد و وسعت محدود خانهها و آپارتمانهای امروزی صلاح نیست که از رنگهای تیره برای اتاق پذیرایی استفاده شود. چرا که فضا را کوچکتر از آن چه که هست نشان میدهند.
با استفاده از قانون ۱۰،۳۰،۶۰ رنگ اتاق پذیرایی را لوکس و مدرن کنید.
اگر دنبال یک مطلب علمی در مورد انتخاب بهترین رنگ اتاق پذیرایی هستید، به شما تبریک خواهیم گفت. چرا که این جا همان مطلب به شما ارائه میشود. حال این قانون به چه معناست. اگر آگاهی جزئی از مد و دیزاین داشته باشید، احتمالا معنی و مفهوم این قانون را بدانید. ولی نگران نباشید ما این قانون را به طور مفصل برایتان توضیح میدهیم. چرا که باید به یک نتیجه دقیق، اصولی و در عین حال مدرن در خصوص رنگ پذیرایی دست پیدا کنید. طراحان و متخصصان آگاه در این حوزه اعتقاد دارند که در قانون ۱۰،۳۰،۶۰ باید ۶۰ درصد رنگ اصلی در سالن پذیرایی مورد استفاده قرار گیرد.
به بیان سادهتر، ۶۰ درصد از رنگ اتاق پذیرایی را به عنوان رنگ اصلی در نظر بگیرید. در حالت کلی، ۶۰ درصد ذکر شده برای دیوارها، کف، مبلمان و فرش خواهد بود. اگر بخواهیم دقیقتر بیان کنیم، رنگ اصلی که ۶۰ درصد از فضا را به خود اختصاص میدهد، پس زمینه کار است. ۳۰ درصد دوم برای رنگهای فرعی کنار گذاشته میشود. لوازمی مانند پرده، میز و شاید یک دیوار به رنگ فرعی آغشته خواهد شد. به بیان سادهتر، با استفاده از رنگ فرعی، جذابیت و اصالت رنگ اصلی بیشتر خود را نشان میدهد. البته باید تفاوت زیادی با رنگ اصلی داشته باشد تا بتواند این شرایط را فراهم کند. ۱۰ درصد آخر برای لوازم کوچک مانند کوسن، وسایل تزیینی و مواردی مانند اینها به کار برده میشود. با استفاده از این قانون و به واسطه پیروی از آن شما یک دکوراسیون و رنگبندی جذاب برای اتاق پذیرایی خود انجام دادهاید.
بیشتر بخوانیم: ایده های جذاب برای دکوراسیون اتاق نشیمن کوچک
ست کردن رنگ اتاق پذیرایی
امروزه، برای هر یک از دیوارها رنگ متفاوتی در نظر گرفته میشود. این مورد، علاوه بر جذاب شدن محیط، باعث وسعت فضای اتاق پذیرایی هم خواهد شد. مورد دیگر برای ست کردن رنگ اتاق پذیرایی، با توجه به اِلِمانها و لوازم دکوراتیو مانند تابلوهایی است که تمایل دارید تا بر روی دیوار نصب کنید. اگر چنین تصمیمی گرفتهاید پس نهایت تلاش خود را به کار گیرید تا رنگ دیوار با رنگ تابلو همخوانی و هارمونی را حفظ کند. به منظور برجسته کردن یک دیوار خاص در پذیرایی میتوانید، رنگ مکمل را مورد توجه قرار دهید. رنگهای مکمل شامل یک رنگ اصلی و رنگ فرعی هستند. در حقیقت با ترکیب آنها به وجود میآیند. به بیان سادهتر، بنفش که مخلوطی از رنگ قرمز و آبی است مکمل رنگ زرد میباشد. نکته جذاب دیگری که در رنگهای مکمل وجود دارد این است که از مخلوط رنگ سرد و گرم تشکیل شده است.
به بیان سادهتر، تضاد و کنتراست موجود در این رنگها قابل توجه است. با این حساب، برای رنگ اتاق پذیرایی میتوانید از رنگ مکمل در دیوارهای مختلف استفاده کنید. این نوع از تضاد باعث انتقال حس خوب به افراد خواهد شد.
زیتونی پرطرفدار یک رنگ محبوب برای اتاق پذیرایی
رنگ اتاق پذیرایی را با سبز روشن با نشاط کنید. اصولا رنگ سبز حسی از دنیای طبیعی را انعکاس میدهد. اگر مکان مناسبی برای پرورش گل و گیاه ندارید این رنگ با جذابیت خود همان انرژی را به منزل شما هدیه میدهد. در هنگام استفاده از رنگ سبز نیز، به طیف رنگی جذاب و مناسب آن توجه داشته باشید. به عنوان مثال، زیتونی جذابترین رنگ در آن است. رنگ زیتونی یکی از رنگهای لوکس و آرامش بخش است. برخی افراد این رنگ را به عنوان یکی از رنگهای ریسک پذیر برای پذیرایی میدانند. اما بهتر است به این نکته دقت کنید که به محض استفاده از آن در اتاق پذیرایی به معنای واقعی کلمه عاشق آن خواهید شد.
در حقیقت، وجود یک نمونه از رنگ سبز در هر خانهای لازم و ضروری است. آرامشی که در طیف رنگهای سبز وجود دارد با هیچ رنگ دیگری قابل قیاس نیست. البته بهتر است بدانید که استفاده از این رنگ به تنهایی شاید نتواند آن جذابیت ذکر شده را به فضای مورد استفاده بدهد. اما زمانی که با رنگهای روشن مانند سفید عاجی ترکیب شود، صحنه فوق العاده و حیرت آوری به معرض نمایش گذاشته میشود. البته ترکیب زیتونی با خردلی نیز، یک ایده جذاب و دلنشین برای رنگ اتاق پذیرایی است. به شرطی که فضای اتاق کوچک نباشد. اگر وسعت اتاق بزرگ و وسیع باشد، این رنگها بیشتر خود را نشان میدهند.
بیشتر بخوانیم: دکوراسیون داخلی منزل؛ نحوه طراحی داخلی همه بخش های منزل
رنگ اتاق پذیرایی با نارنجی، دلنشین خواهد شد
برخی افراد علاقه زیادی به رنگهای گرم مانند نارنجی دارند. اما اگر منطقیتر نگاه کنیم استفاده از آن برای رنگ اتاق پذیرایی به تنهایی جذابیت خاصی نخواهد داشت. به همین دلیل توصیه میشود این رنگ بسیار گرم را با طیف رنگهای روشن مانند سفید ساده ترکیب کنید. احتمالا رنگ سفید هم به تنهایی نتواند گرمی بیش از اندازه رنگ نارنجی را پوشش دهد. به همین دلیل بهترین کار اضافه کردن یک رنگ خنثی دیگر مانند طوسی یا خاکستری به این رنگها است. در این شرایط دیگر هیچ بحثی در ارتباط با هارمونی رنگها وجود ندارد. البته امکان دارد برخی افراد تمایلی به استفاده از چند رنگ مختلف نداشته باشند. در این صورت، آنها میتوانند یک تک رنگ آجری را برای اتاق پذیرایی امتحان کنند. این رنگ هم جذابیت خاصی برای اتاقهای پذیرایی بزرگ دارد.
رنگهای مدرن را بشناسید
به نظر میرسد رنگهای جذاب و همه پسندی وجود دارد که افراد با شنیدن نام آنها یا مشاهده بر روی دیوار به مدرن بودن خانه مورد نظر پی میبرند. اصولا این رنگها حس شاهانه بودن را به فضای استفاده شده از آن میدهند. حتما هیجان زده شدهاید تا نام این رنگها را بدانید. احتمالا برخیها نیز، در ذهنشان آن رنگها را تصور کردهاند. بله درست است! رنگهای نقرهای، طلایی و برنز جزء رنگهای شیک، لوکس و در عین حال ظریف هستند. این رنگها به تنهایی یا زمانی که با رنگ سفید ترکیب میشوند، زیبایی مسحور کنندهای به معرض نمایش میگذارند.
بیشتر بخوانیم: بهترین هارمونی رنگ اتاق خواب
سخن آخر
رنگ اتاق پذیرایی در این مقاله مورد بررسی قرار گرفت. اهمیت استفاده از رنگها به قدری زیاد است که شما میتوانید با در نظر گرفتن آن، فضای اتاق پذیرایی را بزرگ یا کوچک، مدرن یا از مد افتاده و شاهانه یا نازیبا نشان دهید. علاوه بر آن، دلیل اهمیت رنگ اتاق پذیرایی به این خاطر است که انتخاب رنگ مناسب تاثیر مستقیمی بر چیدمان و دکوراسیون نهایی دارد. مهمترین مسئلهای که در خصوص رنگ آمیزی پذیرایی وجود دارد توجه به ابعاد و اندازه این مکان است.
به عنوان مثال، ممکن است افراد از روی علاقه رنگهای بسیار گرم و تیره را برای این مکان در نظر بگیرند. در حالی که اندازه اتاق پذیرایی بسیار کوچک و محدود باشد، مسلما یک انتخاب اشتباه و نامناسب انجام خواهد شد. همانطور که مطالعه کردید رنگها در دو دسته طیف رنگی کلی بررسی میشوند. رنگهای گرم و رنگهای سرد. رنگهای گرم مانند قرمز، نارنجی و زرد هستند. رنگهای سرد هم شامل رنگهای آبی، بنفش و سبز میباشند. به بیان سادهتر، رنگهای گرم انرژی را به افراد هدیه میدهند. در حالی که رنگهای سرد، حس آرامش را به افراد منتقل میکنند.