افرادی که پا به سن می گذارند ممکن است دچار بیماری ها گوناگونی شوند. مبتلا شدن به بیماری های مختلف به دلیل کهولت سن یک امری طبیعی است و هیچ راه گریزی برای آن وجود ندارد. پارکینسون یکی از بیماری هایی است که افراد بالای ۶۰ سال با آن دست و پنجه نرم می کنند. در صورتی که بتوان این بیماری را در مراحل اولیه شناسایی کرد، تا حدودی می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.
اغلب افرادی که پا به سن گذاشته اند، با این واژه آشنا هستند. البته نمی توان این ادعا را داشت که تمامی افرادی که پا به سن گذاشته اند به این بیماری مبتلا می شوند. با این وجود اما اگر به پارکینسون مبتلا هستید و به دنبال پیدا کردن راه های مختلفی برای درمان پارکینسون هستید، پیشنهاد می کنیم با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید. قبل از این که بخواهیم در مورد انواع راه های درمان پارکینسون صحبت کنیم، نیاز است تا در مورد این بیماری توضیحاتی را ارائه دهیم تا شما خوانندگان این مقاله بتوانید با این بیماری آشنا شوید.
پارکینسون چیست؟
بیماری پارکینسون (Parkinson’s Disease) نوعی اختلال است که در سیستم های عصبی به وجود می آید. در ابتدا فرد متوجه این موضوع نمی شود که به این بیماری مبتلا شده است. این بیماری گاهی با یک لرزش کوچک در دست شروع می شود و به مرور زمان این بیماری گسترش پیدا می کند تا جایی که فرد قادر به گرفتن یک استکان در دستانش نیست. این اما تنها علائم این بیماری نیست چرا که به مرور زمان باعث می شود تا فرد بتواند به سختی حرکت کند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که تاکنون پزشکان نتوانسته اند در خصوص علت این بیماری یک نظر درست را ارائه دهند و تاکنون هر صحبتی که پزشکان متخصص داشته اند فرضیه بوده است و قطعیتی در آن فرضیه وجود نداشته است.
علائم ابتدایی پارکینسون
حتما با این صحبت که پیشگیری بهتر از درمان است آشنایی دارید. اگر فرد بتواند از بروز این بیماری در مراحل اولیه پیشگیری کند، دیگر نیازی به درمان وجود ندارد. هر کدام از علائمی که در قسمت بعدی مقاله در ارتباط با آن ها صحبت می کنیم در شما بروز پیدا کرد، سریعا به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا بتوانید در مراحل اولیه این بیماری آن را درمان کنید. هرگونه سهل انگاری در مراجعه به پزشک متخصص می تواند آسیب های غیر قابل جبرانی را برای شما داشته باشد.
لرزش دستان: از شایع ترین علائم بیماری پارکینسون می توان به لرزش دست ها اشاره کرد. در ابتدا لرزش دست فرد بسیار کم است و ممکن است وی اصلا متوجه این موضوع نشود. با مرور زمان اما این لرزش بسیار زیاد می شود و هیچ راه حلی برای رفع آن وجود ندارد.
حرکت آهسته: از دیگر علائم بیماری پارکینسون می توان به کند شدن قدم های فرد در هنگام حرکت اشاره کرد. در صورتی که فرد مبتلا به بیماری پارکینسون باشد، انجام امور ساده برایش بسیار سخت می شود و نمی تواند به راحتی کارهای خود را انجام دهد.
تغییرات در تکلم: این مورد را می توان یکی دیگر از عوارض بیماری پارکینسون دانست. فرد مبتلا به پارکینسون ممکن است نتواند به درستی کلمات را تلفظ نماید.
درمان پارکینسون
بسیاری از افرادی که پا به سن گذاشته اند، این تصور را دارند که پارکینسون درمان ندارد و آن ها تا آخر عمر خود دیگر قادر نخواهند بود تا کارهای خود را انجام دهند. این یک تصور کاملا غلط و اشتباه است. با مراجعه به پزشک متخصص می توانید متوجه این موضوع شوید که این بیماری نیز مانند سایر بیماری ها درمان دارد.
برای درمان پارکینسون می توان از
• داروهای شیمیایی
• داروهای گیاهی
• عمل جراحی
استفاده کرد.
بیشتر بخوانیم: آیا درمان بیماری ام اس امکان پذیر است؟
استفاده از داروهای شیمیایی برای درمان پارکینسون
استفاده از داروهای های شیمیایی می تواند یک راه حل مطمئن برای درمان پارکینسون باشد. اگر فرد در مراحل اولیه بیماری باشد، پزشک با تجویز یک سری از داروهای شیمیایی می تواند مشکل او را حل نماید. در صورتی که اما بیماری پیشرفت کرده باشد کمی قضیه پیچیده می شود. با این وجود اما استفاده از داروهایی همچون لودوپا، مادوپار و… می تواند تاثیر بسیار زیادی را بر روی حل مشکل پارکینسون بگذارد. یک نکته مهمی که وجود دارد این است که در صورتی که بیمار داروهایش را قطع نماید، بلافاصله دستانش شروع به لرزش می کنند. نتیجه ای که می توان گرفت این است که به صورت خودسرانه داروهای خود را قطع نکنید و در این خصوص حتما با پزشک مغز و اعصاب خود مشورت کنید. البته بیان کردن این نکته خالی از لطف نمی باشد که با مصرف دارو تمامی علائم مربوط به پارکینسون شما رفع نمی شود و تنها از شدت آن ها کاسته می شود.
برای گرفتن بهترین نتیجه حتما در مراحل اولیه این بیماری به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا بتوانید با مصرف دارو از پیشرفت این بیماری جلوگیری نمایید. گذراندن چند مرحله فیزیو تراپی، کار درمانی و گفتار درمانی می تواند در درمان این بیماری موثر باشد.
استفاده از داروی گیاهی برای درمان پارکینسون
نقطه مقابل روش های شیمیایی برای درمان بیماری های مختلف را می توان روش های گیاهی دانست. بسیاری از افراد به سبب عوارضی که مصرف داروهای شیمیایی می تواند بر روی بدن بگذارد، تمایلی به استفاده از داروهای شیمیایی را برای حل مشکل خود ندارند. این افراد معمولا به دنبال یک روش بی خطر و کم خطر برای حل مشکل خود هستند. استفاده از داروهای گیاهی عوارض بسیار کمی را برای بدن دارند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که با استفاده از طب سوزنی و استفاده از داروهای گیاهی می توانید بیماری خود را درمان نمایید.
سوزن های کوچکی که درون نقاط مختلف بدن فرو می شوند، می توانند به مرور زمان به بهبود شرایط فرد مبتلا به پارکینسون کمک کنند. توجه داشته باشید که انجام این کار نیاز به تخصص و البته تجربه دارد و انجام این کار را تنها به افراد متخصص در این زمینه بسپارید.
استفاده از گیاه سیاه دانه می تواند تاثیری فراتر از حد تصور شما را بر روی درمان بیماری پارکینسون بگذارد. از نظر طب سنتی ریشه بیماری پارکینسون در سردی بدن است. اگر طبع بدن فرد سرد باشد، وی یکی از کاندیدهای مبتلا به بیماری پارکینسون در سنین بالا است. سیاه دانه طبع گرمی را دارد و می تواند در درمان بیماری پارکینسون موثر واقع شود.
کندر یکی از گیاه هایی با طبع گرم است که می تواند در درمان پارکینسون تاثیر بسیار زیادی را بگذارد. افرادی که به بیماری پارکینسون مبتلا می شوند، به مرور زمان ممکن است آلزایمر بگیرند.
با مصرف روزانه ۷ عدد زیتون از مبتلا شدن به بیماری پارکینسون در امان باشید. پزشکان طب سنتی به افرادی که در معرض ابتلا به بیماری پارکینسون هستند، این توصیه را می کنند که زیتون را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
عمل جراحی، گزینه آخر
انجام عمل جراحی برای درمان پارکینسون را می توان گزینه آخر دانست. عمل های جراحی همیشه عوارض مخصوص به خود را دارند و معمولا پزشکان از آن به عنوان آخرین روش برای درمان این بیماری یاد می کنند. انجام این عمل جراحی کاری سخت است و نیاز به تجربه دارد. اگر می خواهید بیماری خود را به وسیله عمل جراحی درمان کنید، حتما به متخصص با تجربه در این زمینه مراجعه نمایید.
جدیدترین روش درمان پارکینسون
با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های بسیار زیادی به وجود آمدند که افراد مختلفی می توانند از آن برای حل مشکل خود استفاده کنند. طی جدیدترین تحقیقاتی که بر روی بیماری پارکینسون شده است، می توان با تحریک عصب های نخاعی و محیطی این بیماری را تا حد زیادی درمان کرد. پزشکان متخصص در سراسر دنیا با انجام آزمایشات مختلف در این زمینه به دنبال پیدا کردن یک راه حل مطمئن هستند.
چه مواردی باعث به وجود آمدن این بیماری می شود؟
تا به این جای مقاله در مورد انواع روش های درمان بیماری پارکینسون توضیحاتی داده شد. شاید این سوال برای شما به وجود آمده باشد که چه مواردی باعث به وجود آمدن این بیماری می شوند. در پاسخ باید گفت عامل های ژنتیکی از مهم ترین دلایلی است که می تواند باعث به وجود آمدن این بیماری در افراد شود. وارد شدن یک ضربه سنگین به سر، استرس و تنش های عصبی، آسیب های مغزی و… از مهم ترین دلایل به وجود آمدن این بیماری می باشند.
بیشتر بخوانیم: گیاهان دارویی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
مراقبت های بعد از درمان این بیماری
بعد از این که شروع به درمان این بیماری کردید، نیاز است تا به یک سری از موارد توجه ویژه ای داشته باشید. در هنگام مصرف داروهای شیمیایی برای درمان پارکینسون استعمال دخانیات به کل ممنوع است. از مصرف الکل نیز به هنگام استفاده از داروهای شیمیایی به کل دوری نمایید. در طول درمان این بیماری استفاده از مواد غذایی مانند گوجه فرنگی، فلفل و… را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
سخن آخر
در این مقاله در مورد بیماری پارکینسون صحبت شد. اگر کوچک ترین علائمی که در این مقاله به آن ها اشاره شد را دارید، سریعا برای تشخیص و پیشگیری از آن به پزشک متخصص مراجعه نمایید. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و توانسته باشید اطلاعاتی مفید در خصوص این بیماری را کسب نمایید.