چیدمان اتاق پذیرایی با توجه به تاثیری که در فضای منزل دارد، بسیار مهم است. به همین خاطر بیشتر خانم های خانه دار برای ترتیب این فضا زمان زیادی را اختصاص می دهند. اتاق پذیرایی تقریباً اولین قسمتی است که مهمانان شما با آن مواجه می شوند. هر ترتیب و اختصاص فضای درست می تواند امکان رفت و آمد، نشستن، برخاستن، استراحت کردن، تماشای تلویزیون و… را برای شما و مهمانانتان را راحت تر کند.
برای چیدمان اتاق پذیرایی نیاز به مدیریت صحیح دارید. در واقع کلیه فضاهای این محیط باید به درستی مورد استفاده قرار بگیرند. این مسئله با توجه به اینکه اغلب محیط های منزل فضای چندان زیادی برای اتاق پذیرایی و دیگر اتاق ها ندارند، اهمیت پیدا می کند. از طرفی هر کدام از اتاق های پذیرایی با توجه به مساحت منزل با فرم و ابعاد متفاوتی ظاهر می شوند. این مسئله به مراتب امکان مدیریت و برنامه ریزی در مورد فضاسازی و دکوراسیون اتاق پذیرایی را سخت تر می کند.
راهنمای برنامه ریزی چیدمان اتاق نشیمن
اتاق نشیمن مکانی است که خانواده و دوستان در آن جمع می شوند و خاطرات ساخته می شود. بنابراین چنین محیط هایی شایسته برنامه ریزی درست هستند. راهنمای ما در مورد چیدمان اتاق پذیرایی به شما بینشی در مورد برنامه ریزی یک اتاق نشیمن مناسب می دهد.
چرا شکل اتاق پذیرایی مهم است؟

چرا شکل اتاق نشیمن مهم است؟ شکل چیدمان اتاق پذیرایی نقش مهمی در دکوراسیون داخلی منزل دارد. طوری که چیدمان فضای داخلی را تعیین می کند. چیدمان مبلمان ثابت مطابق با سیالیت فضا طراحی تعیین می شود. در واقع قرار دادن عناصری مثل میز قهوه، قفسه کتاب، صندلی و لوازم جانبی به گونه ای انجام می شود که هیچ محدودیتی برای جریان نور و تهویه به اتاق نشیمن وجود نداشته باشد.
چگونه برای چیدمان اتاق پذیرایی خود را برنامه ریزی کنیم؟
برای چیدمان اتاق نشیمن باید با اندازه گیری عرض و طول اتاق نشیمن خود شروع کنید تا نوع مبلمان متناسب با فضا انتخاب شود. در مورد اتاق های پذیرایی بزرگ، اندازه مبلمان، قفسه کتاب، صندلی و… را می توان آزادانه انتخاب کرد. اما در چیدمان اتاق نشیمن کوچک، محدودیت های به مراتب بیشتری برای انتخاب لوازم و عناصر دکوراسیون وجود دارد.
نکات مهم برای چیدمان اتاق نشیمن کوچک
مواردی که باید هنگام چیدمان اتاق پذیرایی کوچک در نظر داشته باشید:
• شاید شما برای دکوراسیون اتاق پذیرایی تمایل به استفاده از مبل های بزرگ داشته باشید. با این وجود، صندلی یا مبلمان بزرگتر باعث می شوند یک اتاق نشیمن کوچک، کوچکتر به نظر برسد. بنابراین انتخاب مبل با اندازه مناسب اهمیت دارد.
• از شلوغ شدن مکان با وسایل زیاد خودداری کنید. هر چه دکورهای بیشتری به یک اتاق پذیرایی کوچک اضافه کنید، تنگ تر و محبوس تر می شود.
• برای اینکه فضای خود را جادار جلوه دهید، از مبلمان مینیمال و شیک استفاده کنید.
• از رنگها و سایههای روشن استفاده کنید. زیرا باعث می شوند اتاق پذیرایی بزرگ به نظر برسد.
برای آشنایی با راهنمای انتخاب بهترین رنگ اتاق پذیرایی، کلیک کنید.
• برای دکوراسیون اتاق پذیرایی کوچک تنها یک دیوار تاکیدی در نظر بگیرید.
• لازم نیست تمام مبلمان خود را به دیوار بچسبانید. بلکه کافی است محل قرارگیری مبلمان خود را تغییر دهید: صندلی و میز قهوه خوری خود را در مرکز اتاق قرار دهید و آن ها را با یک فرش به هم متصل کنید و یک فضای گفتگوی بی نظیر به وجود آورید.
• از نقاط کانونی طبیعی یک اتاق نشیمن کوچک برای جلوگیری از شلوغی فضا استفاده کنید. پنجره را با پرده های چشم نواز برجسته کنید یا مبلمان خود را در اطراف یک شومینه زیبا قرار دهید.
• مبل و قفسه های چند منظوره را در دکوراسیون اتاق نشیمن کوچک استفاده کنید. چرا که در هم ریختگی را پنهان می کنند و باعث می شوند اتاق کوچک تر به نظر برسد.
• با استفاده از رنگ های روغنی می توانید چیدمان اتاق پذیرایی خود را بسیار خاص کنید. همچنین استفاده از پارچه های چند لایه نیز می تواند نقاط مختلف اتاق پذیرایی را برجسته کند.
چیدمان اتاق نشیمن مستطیلی

رایج ترین چیدمان اتاق پذیرایی، چیدمان اتاق مستطیلی است. این چیدمان به شما این امکان را می دهد که سبک ها و طرح های مختلف فضای داخلی اتاق پذیرایی را تجربه کنید. اگر خانواده پرجمعیت دارید، می توانید به سراغ مبل راحتی بروید یا اگر خانواده کوچکی دارید، مبل عاشقانه برای شما مناسب است.. اگر چیدمان اتاق پذیرایی کوچکتری داشته باشید، یک میز قهوه بیضی یا مستطیلی به خوبی کار می کند. میزهای قهوه گرد یا مربع شکل به خوبی با نشیمنگاه های بزرگ هماهنگ می شوند.
نورپردازی در دکوراسیون اتاق پذیرایی
وقتی نوبت به نورپردازی اتاق پذیرایی میرسد، باید به نکات مختلف توجه کرد. اگر به دنبال نورپردازی هنرمندانه و زیبا هستید، می توانید از لامپ های آویزان برای این فضا استفاده کنید.
از طرفی نور طبیعی همواره گزینه مناسبی برای چیدمان اتاق نشیمن است. اتاق را طوری بچینید که حداکثر بهره مندی از نور طبیعی را داشته باشید.
نکات مهم برای دیزاین اتاق پذیرایی
دیزاین مناسب اتاق پذیرایی که با سبک زندگی شما همسو باشد، نه تنها به عنوان فضایی شیک و کارآمد عمل می کند، بلکه می تواند به عنوان پناهگاهی برای کاهش استرس و بازیابی انرژی نیز باشد.
با یک سوال شروع کنید
قبل از اینکه چیدمان اتاق پذیرایی خود را شروع کنید، از خود بپرسید: «چگونه می خواهم وقتم را در این اتاق بگذرانم؟» این سوال کلیدی به شما کمک می کند فضای مناسب برای انجام فعالیت های روزمره و… داشته باشید. با در نظر گرفتن نیازهای عملکردی اتاق نشیمن می توانید فضای دلخواه خود را در محیط منزل به وجود آورید.
جریان ترافیک
فضای اتاق پذیرایی، فضای پر رفت و آمدی است. تقریباً برای رفتن به هر ناحیه ای از منزل، نیاز دارید از این محدوده بگذرید. این اتاق باید طوری چیدمان شود که محدوده رفت و آمد اعضای خانواده یا مهمانان مقابل نقطه کانونی اتاق نباشد. علاوه بر این، حداقل یک متر فضا برای مناطق پرتردد در نظر بگیرید تا افراد با مبلمان برخورد نکنند.
نقطه کانونی در چیدمان اتاق پذیرایی
شما باید یک نقطه کانونی اصلی در چیدمان اتاق نشیمن خود داشته باشید که بلافاصله چشم ها را به خود جلب کند. نقاط کانونی شامل تزیین دیوار، پنجره، شومینه یا تلویزیون می شوند. اگر اتاق نشیمن شما نقطه کانونی ندارد، یک نقطه کانونی برای آن به وجود آورید. در ادامه مبلمان خود را به شکل U در اطراف نقطه کانونی بچینید تا توجه را به آن جلب کنید.
بیشتر بخوانیم: ایده هایی جهت تزیین اتاق پذیرایی
محدوده گفتگو در دکوراسیون اتاق پذیرایی
نحوه قرار دادن مبلمان تعیین می کند که افراد چگونه با یکدیگر تعامل خواهند داشت و از فضای اتاق نشیمن شما استفاده می کنند. صندلی ها را حداقل در گروه های دو نفره قرار دهید، یا یک صندلی شاخص را در کنار یک مبل یا سکشنال قرار دهید تا یک فضای نشیمن دلپذیر و دوستانه داشته باشید. در واقع هدف اصلی شما از دکوراسیون اتاق نشیمن این است که مهمانان شما به راحتی با هم گفتگو یا با هم تلویزیون تماشا کنند.
برای آشنایی بیشتر با ایده های جذاب دکوراسیون اتاق نشیمن کوچک، کلیک کنید.
ایده های چیدمان اتاق نشیمن

در این طرح چیدمان اتاق پذیرایی، مبل رو به نقطه کانونی است. دو صندلی تاکیدی با دو میز انتهایی جفت میشوند و یک میز قهوهخوری در وسط گروه قرار میگیرد تا یک ناحیه مکالمه U شکل به وجود آورد. قرار دادن دو چراغ رومیزی بر روی هر میز انتهایی، نور کافی را برای چیدمان مبلمان فراهم می کند.
نکته:
اگر دری در دو طرف اتاق دارید، کافی است مبل را به دیوار بچسبانید و صندلی ها و میز قهوه را عقب تر ببرید تا به مبل برسند. با این کار، یک راهرو بین میز قهوه و نقطه کانونی شکل می گیرد.
این پلان برای یک فضای نشیمن بزرگ یا مکانی که به تعداد زیادی صندلی نیاز دارد، ایده آل است. زیرا دارای دو مبلمان است. مبل ها روبه روی هم قرار گرفته اند و یک میز قهوه در وسط قرار دارد. یک جفت صندلی تاکیدی چیدمان U شکل را کامل می کند. صندلی ها رو به نقطه کانونی هستند(دیواری که هم تلویزیون و هم شومینه را در خود جای می دهد). دو لامپ طبقه در کنار صندلی ها قرار داده شده است تا به نور فضا کمک کند.
این چیدمان اتاق با دو مورد اول متفاوت است. زیرا دارای یک مبل سکشنال است. مبل های سکشنال تعداد زیادی صندلی را فراهم می کنند و برای اتاق های خانوادگی محبوب هستند. در اینجا، بخش نشیمن سکشنال و یک صندلی تاکیدی، ناحیه مکالمه U شکل را در بر می گیرند. به یاد داشته باشید، همانطور که در این مثال نشان داده شده، همیشه می توان از یک فرش برجسته در زیر مبلمان استفاده کرد تا چیدمان اتاق یکدست و یکپارچه شود.
هیچ اتاق نشیمن بدون افزودن وسایلی که منحصر به فرد هستند و شخصیت شما را منعکس می کنند، کامل نمی شود.
قالیچه های سطحی: فرش ها یا قالیچه های خاص می توانند چیدمان اتاق پذیرایی را به هم متصل و یکنواخت می کنند. برای انتخاب این نوع قالیچه و فرش ها، اندازه ای را انتخاب کنید که به اندازه کافی بزرگ باشد تا بتواند زیر پای جلوی قطعات مبلمان قرار بگیرد.
سخن پایانی
برای چیدمان اتاق پذیرایی می توان از الگوهای مختلفی کمک گرفت. تمام این الگوها به تناسب عناصر مختلف دکوراسیون یعنی مبلمان، دکور، قفسه و … با فضای اتاق توجه می کنند. ضمن اینکه محل مناسبی برای رفت و آمد سایر اعضای خانواده نیز در نظر می گیرند.