یکی از تقسیم بندی تیپ های شخصیتی، شخصیت های درونگرا و برونگرا است. این اصطلاح برای اولین بار توسط کارل یونگ مطرح شد. این فرد این دو تیپ شخصیتی را معرفی کرد و در مورد خصوصیات افراد درونگرا و برونگرا صحبت کرد. بر اساس طرز فکر اغلب انسان ها ، افراد پویا و فعال از لحاظ اجتماعی، افراد سالمی هستند. در مقابل افراد درونگرا که در زمینه برقراری ارتباطات اجتماعی کمتر فعال هستند، افراد بیمار و منزوی محسوب می شوند. متخصصان بر این باورند که هر کدام از این تیپ های شخصیتی ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. در این مطلب سعی داریم خصوصیات افراد درونگرا را مورد بررسی قرار دهیم.

درونگرایی چیست؟
تیپ شخصیتی درونگرا (Introvert) یکی از تیپ های شخصیتی است که در افراد یک جامعه دیده می شود. افراد درونگرا اغلب به عنوان افراد کم رو و خجالتی در جامعه شناخته می شوند زیرا این افراد اغلب علاقمند به حضور در دنیای درونی خود هستند. این افراد ترجیح می دهند به جای حضور در مهمانی های شلوغ به دنیای تنهایی خود پناه ببرند. در واقع راه کسب انرژی برای افراد با این تیپ شخصیتی، قرار گرفتن در دنیای درونی خودشان است. شدت درونگرایی در افراد مختلف متفاوت است. درونگرایی باعث بروز نشانه های رفتاری خاص در افراد می شود. در ادامه مطلب به بررسی خصوصیات افراد درونگرا می پردازیم.
خصوصیات افراد درونگرا به گونه ای است که ترجیح می دهند به جای حضور در مهمانی های شلوغ به دنیای تنهایی خود پناه ببرند.
ویژگی افراد درونگرا
۱٫ درونگراها زمان زیادی را به خودشان اختصاص می دهند.
افراد درونگرا از تنهایی به عنوان زمانی برای تجدید قوا و دستیابی به آرامش بهره می برند. از دیدگاه این افراد سپری کردن یک شب آرام بسیار لذت بخش است و به سلامتی روح و جسم آن ها کمک می کند.

۲٫ حلقه دوستان افراد درونگرا محدود است.
افراد درونگرا دوستان زیادی ندارند اما همان تعداد اندک دوستان جزو صمیمی ترین افراد زندگی آن ها به شمار می آیند. در واقع افراد درونگرا برای کیفیت روابط دوستانه اهمیت بیشتری قائل هستند و به همین دلیل روابط دوستانه محدودتری دارند.
۳٫ در انتخاب شغل بسیار محتاط هستند.
یکی دیگر از خصوصیات افراد درونگرا این است که این افراد علاقه ای به بودن در مرکز توجه ندارند. بنابراین همیشه سعی دارند، شغل هایی را انتخاب کنند که زیاد جلوی چشم نباشد. شغل هایی که در آن ها وظیفه سخنرانی و ارائه گزارش به این افراد محول می شوند مغایر با تیپ شخصیتی آن ها هستند.
۴٫ حضور در جمع منجر به خستگی آن ها می شود.

حضور بی وقفه در جمع و معاشرت طولانی مدت، برای افراد درونگرا خسته کننده است؛ البته این بدان معنا نیست که این افراد از حضور در جمع متنفرند و یا دارای شخصیت های ضد اجتماعی هستند. این افراد بعد از حضور در اجتماع به فرصتی نیاز دارند تا انرژی خود را به دست بیاورند.
۵٫ در کارهای انفرادی عملکرد بهتری دارند.
از دیگر خصوصیات افراد درونگرا موفقیت آن ها در کارهای انفرادی است. وقتی این افراد به تنهایی روی یک پروژه کار می کنند، خیلی راحت تر می توانند فکر و انرژی خود را متمرکز کنند. البته این به معنای شکست این افراد در پروژه های گروهی نیست.
۶٫ نوشتن را به صحبت کردن ترجیح می دهند.
افراد درونگرا سعی می کنند از بهترین واژه ها برای بیان منظور خود استفاده کنند. این ویژگی باعث شده تا این افراد علاقه بیشتری به نوشتن داشته باشند.
۷٫ درونگراها توجه بیشتری نسبت به محیط اطراف خود دارند.
یکی دیگر از خصوصیات افراد درونگرا این است که این افراد نسبت به محیط اطراف و نزدیکان خود دقت بیشتری دارند. این ویژگی باعث شده تا این افراد شناخت نسبتاً کاملی از اطرافیان خود داشته باشند و در موقع لزوم بتوانند از نزدیکان خود حمایت عاطفی داشته باشند.
۸٫ زمان زیادی را به فکر کردن اختصاص می دهند.
افراد درونگرا سهم زیادی از زمان خود را به فکر کردن در مورد تصمیم هایی که می خواهند بگیرند اختصاص می دهند. این ویژگی هم جنبه مثبت و هم منفی دارد. از یک سو باعث کاهش خطا در تصمیم گیری می شود و از طرف دیگر صرف زمان زیاد برای تصمیم گیری می تواند منجر به از دست دادن زمان شود که در برخی موارد مشکل ساز است.
نقاط قوت افراد درونگرا
۱٫ افراد موفقی در تصمیم گیری هستند.
یکی از خصوصیات افراد درونگرا این است که قبل از تصمیم گیری تمام جوانب کار را مد نظر قرار می دهند. این افراد اهل آزمون و خطا نیستند و همین عامل باعث شده تا درصد خطا در تصمیم گیری برای افراد تا میزان زیادی کاهش پیدا کند. به همین دلیل این افراد قادرند تا به راحتی مشکلات خود را حل و فصل کنند.
۲٫ مشاوران خوبی هستند.
تصمیم گیری در تنهایی و در نظر گرفتن تمام جوانب کار باعث شده تا افراد درونگرا مشاوران خوبی برای اطرافیان خوب باشند. بنابراین هنگام تصمیم گیری دوستان درونگرای شما گزینه مناسبی برای مشورت هستند.
۳٫ افراد وظیفه شناسی هستند.
از دیگر خصوصیات افراد درونگرا که از ویژگی های مثبت این افراد محسوب می شود، حس وظیفه شناسی آن ها است. این افراد در محیط کاری خود افراد خلاق، متفکر و وظیفه شناس هستند. البته این وظیفه شناسی در سایر ابعاد شخصیتی این افراد از جمله روابط اجتماعی، روابط دوستانه و خانوادگی آن ها نیز قابل مشاهده خواهد بود.
۴٫ شنونده های خوبی هستند.
اغلب افراد درونگرا کم حرف هستند. این ویژگی باعث شده که این افراد گوش شنوای خوبی برای اطرافیان و دوستان خود باشند. این افراد با دقت به صحبت های طرف مقابل گوش می دهند، در میان صحبت های او نمی پرند و قضاوت کردن را به زمانی موکول می کنند که تمام صحبت های فرد را شنیده باشند.
۵٫ نویسنده های موفقی هستند.

یکی از خصوصیات افراد درونگرا این است که این افراد ترجیح می دهند به جای صحبت کردن، بنویسند. این ویژگی باعث شده که افراد درونگرا بتوانند نویسنده های موفقی باشند.
نقاط ضعف افراد درونگرا
۱٫ بایستی همواره محبت خود نسبت به اطرافیان را اثبات کنند.
یکی از خصوصیات افراد درونگرا این است که این افراد نسبت به معاشرت با اطرافیان و دوستان علاقه کمتری دارند. این کار باعث شده تا اطرافیان این گونه برداشت کنند که فرد درونگرا علاقه به مصاحبت و همنشینی با آن ها ندارد. در این حالت فرد باید همواره علاقه و محبت خود را به اطرافیانش اثبات کند. این کار انرژی زیادی را نیاز دارد و در دراز مدت باعث خستگی روحی و جسمی فرد می شود.
۲٫ عدم موفقیت در کارهای گروهی
انجام برخی از کارها به صورت گروهی اجتناب ناپذیر است و افراد بایستی حضور در جمع و تلاش برای رسیدن به یک هدف مشترک را تجربه کنند. عدم علاقه افراد درونگرا به مشارکت در کارهای گروهی منجر به عدم موفقیت آن ها در انجام این گونه کارها می شود که در برخی موارد، عواقب بدی را برای این افراد به همراه دارد.
۳٫ فرصت های جدید را از دست می دهند.
از خصوصیات افراد درونگرا که باعث ضعف این افراد می شود عدم حضور آن ها در اجتماع است. این عامل باعث شده تا این افراد بسیاری از فرصتهای جدید خود را در زمینه های مختلف از دست بدهند و در این میان لطمه های جبران ناپذیری به زندگی آن ها وارد شود.
۴٫ از اعتماد به نفس کافی برخوردار نیستند.

از دیگر خصوصیات افراد درونگرا عدم علاقه آن ها به برقراری روابط اجتماعی در سطح گسترده است. علاقه کم این افراد به حضور در جمع می تواند روی ابعاد اجتماعی آن ها تاثیر منفی داشته باشد. عدم برقرای ارتباط اجتماعی باعث می شود تا این افراد این احساس را داشته باشند که از سوی اجتماع پذیرفتنی نیستند و این طرز فکر باعث کاهش اعتماد به نفس آن ها می شود و آن ها را منزوی و گوشه گیر می کند.
بیشتر بخوانیم: افزایش اعتماد به نفس در کودکان چه تاثیری در زندگی آنها دارد؟
راهکارهایی برای بهبود نقاط ضعف
۱٫ حضور در گروه های کوچک
برای اینکه افراد درونگرا به حضور در جمع های بزرگ تر عادت کنند، می توانند این کار را از حضور در گروه های کوچک تر شروع کنند. حضور در گروه های کوچک پیاده روی، کوهنوردی و … به افراد درونگرا کمک می کند که به این فضاها عادت کنند.
۲٫ برقراری ارتباط های جدید
تلاش برای برقراری ارتباطات اجتماعی جدید می تواند به تدریج باعث شود تا فرد بتواند راحت تر وارد ارتباط با دیگران شود.
۳٫ بروز توانمندی ها
افراد درونگرا می تواند با بروز توانمندی های شان اعتماد به نفس از دست رفته خود را دوباره کسب کنند. در این حالت حضور در جمع، با اعتماد به نفس کافی برایشان راحت تر خواهد شد.
بیشتر بخوانیم: استرس چیست؟ بررسی انواع استرس
سخن پایانی
تیپ های شخصیتی مانند درونگرایی و برونگرایی باعث بروز خصوصیات ویژه در افراد می شوند. خصوصیات افراد درونگرا به گونه ای است که به اشتباه افراد منزوی و حتی ضد اجتماعی در نظر گرفته می شود. البته این تیپ شخصیتی نقاط ضعف خودش را دارد. بهترین راه برای بهبود شیوه زندگی افراد درونگرا این است که تحت نظر متخصصان حوزه روانشناسی تغییراتی را در شیوه زندگی خود ایجاد کنند. با این کار افراد درونگرا به راحتی می توانند نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبدیل کنند و به یک شخصیت رشد یافته دست پیدا کنند. در این حالت حضور فعال در اجتماع می تواند فرصت های جدیدتری را در اختیار این افراد بگذارد.