تحقیقات نشان می دهد که خوردن یک رژیم غذایی سالم و غنی از مواد مغذی کلید سلامتی طولانی مدت، ایمنی بهتر و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن است.
اما طبق دستورالعملهای رژیم غذایی برای آمریکاییها (۲۰۱۵-۲۰۲۰)، اکثر آمریکاییها به سادگی، ویتامینها و مواد معدنی ضروری موجود در مواد غذاهایی که مصرف نمیکنند را دریافت نمی کنند و ممکن است یک رژیم غذایی ضعیف و مملو از مواد غذایی ناسالم تنها مقصر نباشد.
مطالعات چند دهه اخیر، به کاهش مداوم مقدار مواد مغذی در خاک و مواد غذایی رشد یافته در آن اشاره کرده است. عوامل مختلفی ممکن است نقش داشته باشند، اما احتمال داده شده است که این کاهش ممکن است به دلیل روشهای تجاری مدرن کشاورزی باشد که هدف آن به حداکثر رساندن کمیت بر کیفیت است.
این بدان معناست که حتی اگر مقدار مناسبی از سبزیجات را مصرف کنیم، ممکن است آنها همان ارزش غذایی قبلی را نداشته باشند.
حال ممکن است بپرسید که اصلا تاثیر مصرف ویتامین بر بدن چگونه است و کمبود آن چه اثراتی دارید؟
پس در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
اثرات کمبود ویتامین در بدن
قبل از اینکه با تاثیر مصرف ویتامین بر بدن آشنا شویم، بهتر است که به اثرات کمبود ویتامین در بدن بپردازیم.
ید بسیار کم در بدن می تواند منجر به کم کاری تیروئید شود. مقدار کم کلسیم می تواند باعث پوکی استخوان شود. منیزیم کم می تواند باعث سرگیجه، گرفتگی عضلات و تغییرات شخصیتی (در مواقع کمبود شدید) شود.
کمبود ویتامین C می تواند ایمنی را تضعیف کند و در موارد شدید منجر به اسکوربوت شود. ممکن است خونریزی کند و بافت های همبند شما ضعیف شود.
B12 کم در بدن می تواند منجر به ضعف و کم خونی شود.
کمبود ویتامین D می تواند باعث کاهش ایمنی، ضعف عضلانی، تحلیل استخوان و افزایش خطر شکستگی شود. برای کودکان نیز، می تواند باعث نرمی استخوان و رشد کم شود.در مقاله ای به علائم کمبود ویتامین دی پرداخته ایم که برای مطالعه آن اینجا کلیک کنید.
بعلاوه، اگر استرس زیادی دارید، باردار هستید یا یک بیماری مزمن دارید، نیاز به مواد مغذی بدن شما می تواند افزایش یابد.
با بالا رفتن سن، جذب مواد مغذی در بدنمان سخت تر می شود. این می تواند منجر به کمبودهایی شود که می تواند باعث انواع علائم ناخوشایند و بیماری های مزمن شود.
در صورت کمبود ویتامین در بدن چهکار انجام دهیم؟
برای دریافت مواد مغذی، یک مولتی ویتامین را به برنامه روزانه خود اضافه کنید.
اگر به کمبود مواد مغذی مشکوک هستید، بهتر است آن را با پزشک خود در میان بگذارید.
اما در این میان، مکمل مولتی ویتامین روزانه می تواند راهی عالی برای حمایت از سلامت شما و جلوگیری از کمبودها باشد.
ما عاشق اکتی وومن و اکتی من هستیم. این فرمول سرشار از آنتی اکسیدان های ویتامین A، C و E است، از سلول ها در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند و شامل طیف کاملی از ویتامین های B برای تولید انرژی است.
مقالات مرتبط: آزمایش چکاپ کامل بدن شامل چیست؟
تاثیر مصرف روزانه مولتی ویتامین در بدن
در این بخش به چند مورد از تاثیر مصرف مولتی ویتامین (به صورت روزانه)، اشاره میکنیم.
شکاف های تغذیه ای را پر می کنید.
در حالی که ویتامینهای محلول در چربی، که شامل A، D، E و K میشود، توسط بدن ذخیره میشوند، کمبود آن همچنان آسان است. همچنین، بدن ویتامینهای محلول در آب مانند ویتامینهای B و ویتامین C را ذخیره نمیکند، بنابراین ضروری است که آنها را هر روز در رژیم غذایی خود قرار دهید.
مطالعات نشان می دهد که بسیاری از ما نمی توانیم تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را تنها از طریق غذا دریافت کنیم.
حتی متعهدترین افراد سالم میتوانند هنگام سفر از مسیر خارج شوند، احساس خوبی نداشته باشند، یا آنقدر مشغول باشند که نمیتوانند غذاهای سالم و مغذی مصرف کنند.
اینجاست که مولتی ویتامین ها وارد می شوند. آنها به گونه ای طراحی شده اند که مواد مغذی از دست رفته را برای کمک به سلامتی به ما هدیه می کنند و معمولاً شامل ویتامین های ضروری مانند A، C، E، D و انواع Bs، و همچنین مواد معدنی مانند منیزیم، کلسیم، و روی.
آنها همچنین اغلب شامل سایر گیاهان و ترکیبات مفید مانند آنتی اکسیدان ها هستند که می توانند به محافظت از سلول ها کمک کنند.
جمع بندی
در حالی که غذای مغذی و یک رژیم غذایی متعادل و عاری از غذاهای فرآوری شده و شیرین باید همیشه اولویت شما باشد، مولتی ویتامین ها می توانند راهی مفید برای کمک به بدن شما برای برآوردن نیازهای غذایی فردی خود و پر کردن خلاء، موجود، زمانی که ما به اندازه کافی از مواد مناسب نمیخوریم، باشد.
شما از چه مولتی ویتامینی استفاده کنید؟