از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم و انتخاب علی سلاجقه بهعنوان متولی سازمان حفاظت محیط زیست، جلسات کارگروه ملی مدیریت پسماند با حضور همه دستگاههای مسئول مرتباً برگزار میشود و بهنظر میرسد که با ادامه این رویکرد، میتوانیم شاهد اتفاقات مثبتی در زمینه مدیریت پسماند کشور باشیم.
اگرچه هنوز برای قضاوت خروجی جلسات این کارگروه زمان بیشتری نیاز است اما تا امروز برنامههایی از جمله تولید انرژی از پسماند در کارخانه سیمان تهران، الگوی اصلاح مدیریت پسماند در روستاهای شمال کشور، مدیریت پسماند در شهر مشهد و تدوین برنامه ۴ساله برای حل معضل انباشت زباله در منطقه سراوان که فاز اول آن اجرایی شده است؛ خروجیهای مثبت کارگروه ملی مدیریت پسماند بودهاند.
اواخر هفته گذشته نشست کارگروه ملی مدیریت پسماند با حضور خبرنگاران برگزار شد تا برای نخستین بار رسانهها نیز مستقیماً در جریان دستور کار این کارگروه و برنامه ارگانهای دخیل در مدیریت پسماندهای کشور قرار بگیرند. در سی و هفتمین نشست این ستاد، ۵۴ صورتجلسه بررسی شد و نمایندگان وزارتخانهها و سازمانهای مختلف گزارش عملکرد خود را به ریاست سازمان حفاظت محیط زیست، بهعنوان نهاد ناظر تقدیم کردند.
مورد قابل توجه در این نشست که از دید خبرنگاران نیز پنهان نماند، ایرادی بود که سازمان حفاظت محیط زیست متوجه وزارت بهداشت کرد، در این نشست به موضوع عدم تفکیک زبالههای عادی از زبالههای عفونی در بیمارستانها، بیاعتنایی مطبها و درمانگاهها به موضوع تفکیک پسماند عفونی و مدیریت این پسماندها اشاره شد. مسئولین سازمان معتقد بودند که با توجه به اهمیت زیاد زبالههای بیمارستانی و همچنین اهمیت این موضوع که وزارت بهداشت، متولی آموزش مسائل مربوط به بهداشت عمومی در کشور است، باید بهتر از اینها به انجام وظایف خود اهتمام ورزد.
در پاسخ به این ایراد، نماینده وزارت بهداشت بیاعتنایی به مدیریت پسماند در مطبها را متوجه سازمان نظام پزشکی دانست و تفکیک پسماندهای عفونی در مطب پزشکان را نیازمند همکاری این نهاد دانست.
منبع: تسنیم