اگر لیستی از خوشمزه ترین غذاهای بین المللی تهیه کنیم قطعا غذاهای ایرانی نیز در آن لیست قرار خواهند داشت. ایرانیان در تهیه دسر نیز مهارت دارند. بسیاری از این دسرهای خوشمزه معرف حضور همگان هستند. دسر یا همان خوراکی که بعد از میل کردن وعده ی اصلی مصرف می شود جزو پر متقاضی ترین وعده های غذایی است. دسر به هضم غذا کمک می کند و به دلیل طعم خوشمزه ای که دارد حسی از لذت را به افراد می دهد. لذا محال است به کسی پیشنهاد میل دسر داده شود و او این پیشنهاد وسوسه انگیز را رد کند.،
در این مقاله قصد داریم به صورت مفصل از انواع دسرهای ایرانی بگوییم.
شله زرد، دسر معروف ایرانی
این خوراک خوش منظر، خوشمزه و خوش طعم معرف حضورتان هست. شله زرد را می توان از قدیمی ترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی دانست. نکته ی مهم درباره ی شله زرد این است که به عنوان یک غذا یا دسر مناسبتی شناخته می شود. به عنوان مثال محال است که در ماه های مناسبتی سال از جمله محرم و یا رمضان شما دست کم به صرف یک وعده شله زرد دعوت نشوید. بسیاری از همسایگان، دوستان و آشنایان در این ماه ها شله زرد را طبخ نموده و دیگران را به صرف آن دعوت می کنند. از اینرو شله زرد از معروف ترین و پر خاطرخواه ترین انواع دسرهای ایرانی می باشد.
بیشتر بخوانیم: معرفی محبوب ترین خورشت های ایرانی
شیر برنج
شیربرنج را می توان یک غذا و همچنین نوعی دسر دانست. به دلیل طعم خوشمزه، به دلیل مقوی بودن و همچنین به دلیل نام آشنا بودن شیربرنج را در صدر جدول انواع دسرهای ایرانی قرار می دهیم. شیربرنج نیز مانند حلوا روش های پخت متعددی دارد.
باقلوا، دسر نام آشنای ایرانی
باقلوا را می توان پرطرفدارترین دسر ایرانی نام گذاری کرد. چرا که هم خوشمزه است و هم با چایی می توان آن را میل نمود. و چایی پرطرفدارترین نوشیدنی ما ایرانیان است. لازم به ذکر است که باقلوا در اصل یک دسر ترکی است که به دلیل تعاملات فرهنگی وارد سفره ی ما ایرانی ها هم شده. به عنوان مثال در شهر یزد و قزوین نوعی باقلوا تهیه می شود که اگر گذرتان به این شهرها بیفتد حیف است که این خوراک خوشمزه را امتحان نکنید. گفتنی است که باقلوای قزوین به باقلوای پرچمی معروف است و باقلوای یزدی عنوان باقلوای نارگیلی را دارد.
حلوا؛ یکی از پرطرفدارترین دسرهای ایرانی
مگر می شود از انواع دسرهای ایرانی گفت و اسمی از حلوا نیاورد. در واقع حلوا گل سرسبد انواع دسرهای ایرانی است. به دلیل محبوبیت حلوا در میان انواع دسرهای ایرانی ساده و خوشمزه، امروزه انواع مختلف آن طبخ می شود و به دلیل خوشمزه بودن، همه نوع آن طرفداران پروپاقرص دارد. لازم به ذکر است که به جز ایران، مردم کشورهای ترکیه، هند، امارات، بحرین، کویت و لبنان نیز این دسر خوشمزه را طبخ می کنند. همچنین باید گفت که حلوا نیز مانند شله زرد یک دسر مناسبتی است و این مهم به محبوب تر شدن آن کمک کرده است
بیشتر بخوانیم: طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی
انواع حلوا
حلوا زعفرانی: این نوع حلوا از معروف ترین انواع حلوا و همچنین از پر طرفدارترین انواع دسرهای ایرانی است. طبخ آن نسبتا آسان و طعم آن عالی است. تقریبا در تمامی شهرهای ایران می توان حلوای زعفرانی را پیدا کرد.
حلوا ارده یزد: همانطور که از نام آن مشخص است شهر یزد خواستگاه اصلی حلوا ارده یزد می باشد. این حلوا را با ارده کنجد می پزند و به همین دلیل طعم آن عالی است. گفتنی است که ارده و شیره از اصلی ترین ملزومات طبخ این نوع حلوا می باشند. پس از طبخ به آن مغز پسته و مغز گردو اضافه می شود و ترکیب تمامی اینها با یکدیگر یک دسر عالی را ایجاد می کند. اگر به شهر یزد رفتید فرصت امتحان کردن این دسر خوشمزه را از دست ندهید.
حلوا هویج: شهرهای واقع در شمال غرب ایران از مهمترین خاستگاه های حلوا هویج می باشند. برای تهیه این دسر خوشمزه از هویج قطعه قطعه شده استفاده می کنند. حلوا هویج از خوشمزه ترین انواع دسرهای ایرانی است که ما در این لیست نام آن را آوردیم. اگر تا به حال طعم آن را نچشیده اید حتما یکبار آن را امتحان کنید.
حلوا زرده همدان: نکته ی جالبی که وجود دارد این است که برای تهیه حلوا زرده همدان از تخم مرغ استفاده می کنند. تخم مرغ یک ماده ی غذایی عالی است که سبب هر چه سالم تر و مقوی تر شدن حلوا می شود. از اینرو این مدل حلوا یک دسر یا ماده غذایی سالم و مقوی برای استفاده در ماه رمضان می باشد. گفتنی است که در شهر همدان معمولا این حلوای خوشمزه را با کماج سنتی که یک نوع شیرینی می باشد سرو می کنند.
حلوا شیر خشک عربی: این دسر معمولا در شهرهای جنوبی ایران طبخ می شود. حلوا شیر خشک به دلیل خاصیت سیرکنندگی نوعی غذا نیز هست. مواد اولیه این حلوا بسیار آسان یافت می شوند و به همین دلیل طبخ این مدل حلوا بسیار پرطرفدار است و در لیست انواع دسرهای ایرانی ساده و خوشمزه قرار می گیرد. علاوه بر شهرهای جنوبی ایران، مردم سایر شهرها نیز به تهیه و طبخ حلوا شیر خشک عربی علاقه دارند.
حلوا خرما: این نوع حلوا با نام محلی رنگینک یکی از خوشمزه ترین انواع دسرهای ایرانی است. حتما تا به حال درباره آن شنیده اید و یا دست کم یک بار آن را امتحان کرده اید. برخلاف مابقی حلواها برای شیرین کردنِ حلوا خرما از شکر استفاده نمی شود و به جای آن، دسر را با خرمای تازه و بدون هسته شیرین می کنند. همین مساله باعث خوشمزه تر شدن، سالم تر شدن و هر چه بیشتر مقوی تر شدن حلوا می شود. گفتنی است که هر چه خرماها تازه تر باشند حلوا خوشمزه تر خواهد بود.
حلوا مسقطی: این حلوا یکی از انواع دسرهای ایرانی است که در استان فارس تهیه می شود. حلوا مسقطی یا مسقطی لاری یک دسر سنتی ایرانی است که به دلیل طعم خوشمزه و همچنین به دلیل مقوی بودن عنوان پرطرفدارترین دسر ایرانی را نیز به خود اختصاص می دهد.
بیشتر بخوانیم: طرز تهیه ژله بستنی خوشمزه و سریع
فرنی، پرطرفدارترین دسر ایرانی
فرنی یک دسر معروف و نام آشنای ایرانی است. حتما تا الان طعم آن را چشیده اید. در میان انواع دسرهای ایرانی، فرنی یکی از سرآمدترین آنها است که می شود گفت تقریبا در تمامی شهرهای ایران می توان آن را سفارش داد و نوش جان کرد. برای تهیه فرنی نیازی به انجام دادن کار خاصی نداریم و مواد لازم آن به آسانی یافت می شوند. و این از جمله مهمترین دلایلی است که باعث می شود فرنی پرطرفدارترین دسر ایرانی نام گذاری شود. ناگفته نماند که علاوه بر کشور ایران، در کشورهای هند و لبنان و حتی ترکیه نیز می توان فرنی را پیدا کرد.
کاچی، دسر قدیمی و معروف
کاچی یک دسر معروف ایرانی است که به دلیل مقوی بودن نام غذا را نیز می توان بر روی آن گذاشت. برای تهیه کاچی از آرد و کره استفاده می کنند که همین به هر چه بیشتر مقوی تر شدن و سالم تر شدن این دسر کمک ویژه ای می کند. باید گفت که کاچی یکی از با قدمت ترین دسرهای ایرانی نیز است. در همین زمینه لازم است بدانیم که گذشتگان برای صحت و سلامت جسم کاچی را طبخ می کردند. آنها اعتقاد داشتند که این غذا مقوی و انرژی زا است و سلامت و قوای تحلیل رفته ی بدن را به آن باز می گرداند. همچنین آنها معتقد بودند که کاچی خوراکی است که کم خونی بدن را نیز درمان می کند.
بیشتر بخوانیم: طرز تهیه دسر پان اسپانیا در سریع ترین زمان ممکن!
فالوده شیرازی
حتما می دانید که فالوده یک دسر شیرازی است اما در تمامی شهرها می توان آن را پیدا کرد و نوش جان نمود. از اینرو می توان گفت که فالوده یکی از معروف ترین انواع دسرهای ایرانی است. نشاسته و رشته پایه اصلی فالوده می باشند. تهیه آن به هیچ عنوان سخت نیست و افراد می توانند به راحتی در خانه آن را تهیه نمایند.
باسلوق یک دسر خوشمزه و مقوی
باسلوق یک دسر خوشمزه است که تعاملات فرهنگی آن را به کشور ایران وارد کرده اند و امروزه یکی از انواع دسرهای ایرانی است. در همین زمینه باید گفت که کشورهای ترکی خواستگاه اصلی این دسر خوشمزه می باشند. اما امروزه باسلوق یکی از اصلی ترین سوغات شهرهای ایران از جمله ساوه، اراک، مراغه و… است. نشاسته، شیره انگور، انواع مغزها (مغز پسته و گردو) از جمله مهمترین ملزومات تهیه باسلوق می باشند. گفتنی است که ترکیب این مواد سبب شده اند تا باسلوق عنوان پرطرفدارترین دسر ایرانی را به خود بگیرد.
قطاب یزد
اگر به شهرهای یزد و کرمان بروید محال است به صرف شیرینی قطاب دعوت نشوید. بله قطاب از مهمترین دسرهای ایرانی است که به دلیل طعم خوشمزه طرفداران پر و پا قرص زیادی دارد. این دسر از ارزش غذایی فوق العاده ای بهره مند است و همچنین گفته می شود که قدمت آن به دوران قاجار بازمی گردد.
دیگچه مشهدی
برنج اصل مهم برای طبخ دیگچه می باشد به همین دلیل این دسر ایرانی که خواستگاه آن به شهر مشهد باز می گردد بسیار مقوی است و به سلامت بدن کمک می کند.
سخن پایانی
همانطور که در این مقاله گفته شد دسرهای مختلفی در ایران تهیه می شوند که بعضی از آنها بسیار معروف هستند و هر کسی دست کم یک بار طعم آنها را تجربه کرده است. شله زرد، حلوا، شیربرنج، فرنی، فالوده از مهم ترین دسرهای ایرانی می باشند. شیرین بودن و البته مقوی بودن ویژگی اصلی تمامی آنها است. امیدواریم شما طعم این دسرها را تجربه نمایید و از مزه ی خوش آنها لذت ببرید. لازم به ذکر است که تعداد انواع دسرهای ایرانی بسیار فراتر از چیزی است که در این مقاله گفته شد اما ما در این نوشته سعی کردیم تا مهمترین آنها را به شما معرفی کنیم.